Vali Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi'nde düzenlenen 22. Uluslararası Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu Açılış Programında yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın 750 bini aşan öğrenci nüfusuna sahip olduğunu belirterek, "Eğitim ilk önceliğimiz. Sınıf öğretmenliği ise bireyin öğrencilik yıllarının ilk aşaması olduğu için en önemli alan" dedi.
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 22. Uluslararası Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu Açılış Programı yoğun katılımı bir araya getirdi. Türkiye ve farklı ülkelerden gelen uzmanların yer aldığı sempozyum, bölgedeki eğitimciler için yeni perspektifler sunmayı amaçlıyor. Eğitim alanındaki yeniliklerin de paylaşılacağı sempozyumun açılış programına katılan Vali Hasan Şıldak buluşmanın Şanlıurfa'da gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek il genelinde eğitimi öncelikli gündem olarak belirlemeye devam ettiklerini söyledi.
Sınıf öğretmenliğinin de bireyin eğitimle buluştuğu ilk yıllar olması açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Şıldak, "Eğitimdeki yeniliklerin, uygulama metotlarının paylaşılacağı bu önemli çalışmanın ilimizdeki akademisyenler ve eğitimcilerimize katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.
"Şanlıurfa'da Eğitim Konusu Üzerinde Titreyerek Durduğumuz Bir Alan"
Vali Şıldak konuşmasının devamında Şanlıurfa'da eğitim alanında çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyerek "Öncelikle Harran Üniversitemizi böylesine üst üste başarılı organizasyonları, akademik çalışmaları şehrimizle buluşturdukları ve iyi sonuçlarla neticelenen süreçleri bizlere yaşattıkları için tebrik etmek isterim. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere bütün emek veren çalışma arkadaşlarına, akademik personelimize, idari personelimize şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmanın da çok kıymetli olduğunu söylememize gerek bile yok. Çünkü eğitim sistemimizde ilköğretimde 4 yıllık eğitim çalışmaları çocuklarımızın, gençlerimizin bütün eğitim süreçlerine damga vuran, onları şekillendiren ve ortaöğretime, yükseköğretime hazırlayan en önemli süreç. Bu açıdan sınıf öğretmenliği konusundaki verimin, kapasitenin geliştirmesi çok önemlidir. Bu sempozyum çalışmasında bu alandaki en son gelişmeler, bilimsel ilerlemeler burada misafir olarak bulunan tüm değerli hocalarımızın katkılarıyla tecrübe anlamında paylaşılmış olacak. Ve gerek Harran Üniversitemizin burada eğitim veren hocaları, gerekse Milli Eğitim bünyesinde öğretmen olarak çalışan değerli öğretmenlerimiz, eğitimcilerimiz bundan istifade edecekler. Hakikaten biz de en çok öğrencisi bulunan ilimizde kapsamlı olarak eğitim konusuna eğilmek durumundayız ve bunu yapmaya çalışıyoruz. Zira Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa’da eğitim olmazsa olmazımız. En başta üzerinde titrememiz gereken bir alan ve sınıf öğretmenliği; ilköğretim de yine bu anlamda en çok üzerinde durduğumuz çalışma alanı olarak karşımızda duruyor. Eğitim alanında Şanlıurfa’da dinamizmi arttırmak, hareketliliği arttırmak, okullarımızdaki eğitim ortamlarını daha istekli hale getirmek için büyük çaba içerisindeyiz. Aldığımız dönütler çok pozitif. Bu çalışmaların bizim çalışmalarımıza da ivme kazandıracağını, destek sağlayacağını düşünüyorum. Çalışmanın başarılı geçmesini, hayırlı sonuçlarla neticelenmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Sempozyum akademisyenlerin konuşmaları ve tecrübe paylaşımı ile devam etti.