Şanlıurfa’da Hasat Dönemi Başladı

Dünya Firik Buğdayı rekoltesinde ikinci sırada yer alan Türkiye’nin üretim merkezi Şanlıurfa’da hasat dönemi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
gazeteci63.com
Şanlıurfa’da Hasat Dönemi Başladı

Dünya Firik Buğdayı rekoltesinde ikinci sırada yer alan Türkiye’nin üretim merkezi Şanlıurfa’da hasat dönemi başladı. Tarlada üreticiyi ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, hasada katılarak sezonun hayırlı olmasını diledi. 

Tarımsal üretimde geniş ürün ağıyla Türkiye’nin öncü şehri Şanlıurfa’da bu kez Firik Hasadı başladı. Bu yılki buğday rekoltesinin yüksek olması beklenen hasat döneminde üreticiyi ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, tarlada biçerdöver ile hasatta bizzat yer aldı. 

Eyyübiye ilçesine bağlı Kırsal Turluk Mahallesindeki buluşmada çiftçiye bol kazançlı hayırlı bir sezon dileğinde bulunan Vali Hasan Şıldak, burada yaptığı değerlendirmesinde “Bir ay kadar erken hasadı yapılan olgunlaşmamış buğdaydan elde edilen Firik Buğdayı sadece Avustralya ve Türkiye’de tarım sanayiinde kullanılıyor. Bu üretim ve hasat şekli sadece Şanlıurfa’da yapılıyor. Bugün Firik Bulguru için erken buğday hasadında Eyyübiye ilçemizin Turluk Mahallesiydeydik. Tüm üreticilerimize bereketli hasatlar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.