#Canpolat

gazeteci63.com - Canpolat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Canpolat haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tatilde Basketbol Öğreniyorlar Haber

Tatilde Basketbol Öğreniyorlar

Belediye bünyesindeki basketbol kursu ile spor alışkanlığı kazanan çocuklar, keyifli zaman geçirdiklerini ifade ederek, Başkan Canpolat’a teşekkür ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “Sağlığın ve Sporun Kalbi Haliliye” sloganıyla sportif çalışmalarını sürdürüyor. Her alanda gençlerin yanında olan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla açılan Yaz Spor Okulları ile öğrenciler dolu dolu bir tatil dönemi geçiriyor. Şampiyon sporcuların yetiştirildiği çeşitli dallardaki kurslara yoğun ilgi gösteren minikler, uzman antrenörler tarafından eğitim alıyor. Çocukların spora yönlendirildiği ve spor alışkanlığı kazanmalarının hedeflendiği kurslar çeşitli branşlarda devam ederken, basketbol kursunda ise geleceğin dev adamları yetişiyor. Eyüp Cenap Gülpınar Spor Merkezinde eğitimlerin verildiği basketbol kursunda teknik kuralları öğrenen minik sporcular, antrenmanlar ile kendilerini geliştiriyor. Yaz tatilini fırsat bilen ve sporla dolu dolu zaman geçiren minikler, çeşitli branşlardaki kurslar ve yüzme eğitimleriyle çocukların yanında olan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise 7- 14 yaş grubuna yönelik eğitimlerin verildiği spor kurslarına kayıtların devam ettiği ve başvuruların merkezler aracılığıyla alındığı kaydedildi.

Kadınlar Millet Evlerinden Memnun Haber

Kadınlar Millet Evlerinden Memnun

Haliliye Belediyesi bünyesindeki Ahmet Yesevi Milletevinde el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarıyla el becerilerini geliştiren kadınlar, emeklerini sanata dönüştürüyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Milletevleri, annelerin çocuklarını teslim ettiği kreş hizmetiyle de takdir topluyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Milletevlerinde sunduğu meslek edindirme ve hobi kursları ile kadınlara pozitif ayrıcalık sunuyor. Belediye bünyesindeki Ahmet Yesevi Milletevinde el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin de sunulduğu Milletevinde anneler kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken, çocukları da akranlarıyla eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Kadınların hem meslek öğrendikleri hem de ev ekonomilerine katkı sağladıkları kurslarda el becerileri sanata dönüşüyor. Ürettikleri ürünler ile çeşitli tekstil ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden kursiyerler, geçirdikleri verimli zaman ile kendilerini geliştirdiklerini ifade etti. İlgilendikleri alanda uzmanlaşan kadınlar, kendilerine sağlanan bu imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti. Öte yandan, Milletevlerinde hizmete sunulan kursları başarıyla tamamlayan kadınlara ise kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim ediliyor.

Sosyal Belediyecilik Örneği Haber

Sosyal Belediyecilik Örneği

Haliliye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile faaliyetlerin sürdürüldüğü Aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına sıcak yemekler ulaştırılıyor. Belediye bünyesinde üretilen ekmeklerin de eşlik ettiği hizmet, vatandaşların gönüllerine dokunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın “Sosyal Belediyecilik” anlayışı ile ihtiyaç sahibi ailelere yönelik projeler devam ediyor. Vatandaşlara dokunacak projelerin hayata geçirildiği Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bünyesindeki Sosyal Market, Giyim Market, Glutensiz Ekmek Fırını, Evde Bakım Hizmeti ve Aşevi ile gönüllere dokunuyor. Yapılan incelemeler sonucu ulaşmadık hane bırakmayan Haliliye Belediyesi, yaptığı tespitler sonucu ihtiyaca yönelik destekleriyle ailelerin yanında oluyor. Bu kapsamda; komisyonca belirlenen kriterleri karşılayan vatandaşlara yönelik sürdürülen Aşevi hizmetinden 4 bin 197 vatandaş faydalanmaya devam ediyor. Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki aşçılar tarafından gece saatlerinde yapılan hazırlıklar ile günlük 3 çeşit yemek kazanlarda kaynıyor. Haliliye ilçesinde ikamet eden vatandaşların faydalandığı Aşevi hizmeti ile hazırlanan yemekler sefer taslarına konularak, günün ilk ışıklarıyla kapı kapı hanelere ulaştırılıyor. Belediye bünyesindeki Ekmek Üretim Tesisinde üretilen sıcak ekmekler eşliğinde teslim edilen yemekler, bir önceki gün bırakılan boş sefer kaplarıyla değiştiriliyor. Haliliye Belediyesi tarafından yılın 365 günü devam eden hizmet ile sıcak yemek ve ekmeklerin ulaştığı vatandaşlar, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve ekibine hayır dualarıyla teşekkürlerini iletiyor.

Bakım Onarım Çalışmaları Sürüyor Haber

Bakım Onarım Çalışmaları Sürüyor

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, üstyapı çalışmaları kapsamında deforme olmuş yolları kilitli beton parke döşemesiyle onarıyor. İmam Bakır, Devteyşti ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde tamamlanan yollar hizmete sunuluyor. Fen İşleri Müdürlüğü, merkez ve kırsal mahallelerde yürütülen üstyapı çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ettiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla ilçe genelinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını devam ettiren Fen İşleri Müdürlüğü, kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla sokakları güzelleştiriyor. İlçe genelinde yürüttüğü onarım çalışmalarıyla üstyapıyı iyileştiren ekipler, hizmetlerini İmam Bakır Mahallesi, Devteyşti Mahallesi ve Ahmet Yesevi Mahallesinde sürdürüyor. Uzun süreli kullanım ile deforme olmuş yolları 3 mahallede yenileyen Haliliye Belediyesi, ekiplerin özverili çalışmasıyla kısa süre içerisinde tamamladığı yolları mahalle sakinlerinin hizmetine sunuyor. Mahalle sakinlerinden tam not alan ve ulaşımı konforlu hale getiren yol çalışmaları için Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini ileten Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Şükrü Akcan ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Haliliye Belediyesi’nin çalışmalarını bizzat yerinde inceliyorum. Parke taşı olsun, temizlik işleri olsun, Haliliye Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Çalışan ekibi çok sağlam, çok dürüst şekilde çalışıyor. Sayın Mehmet Canpolat’a da teşekkür ediyorum.” Öte yandan, vatandaşlardan takdir gören üstyapı hizmetleri ise periyodik olarak merkez ve kırsal mahallelerde sürüyor.

Haliliye’de Bayram Seferberliği Haber

Haliliye’de Bayram Seferberliği

Kurban Bayramı hazırlıklarını titizlikle yürüten Haliliye Belediyesi, bayramın birinci günü tüm ekipleriyle seferber oldu. Bayram namazı sonrası kurban poşeti dağıtan ekipler, kurban kesim yerlerini de sık sık denetledi. Haliliye Belediyesi, vatandaşların bayramı huzur içerisinde geçirmesini sağlamak için Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı 600 personel ile çalışmalarını yürütüyor. Bayram namazı sonrası ve kurban kesim yerlerinde vatandaşlara 8 ton kurban poşeti dağıtan Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm ekipmanlarıyla kurban kesim yerlerinde vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Kurbanlıkların temiz bir ortamda kesilmesi ve vatandaşların hiçbir olumsuzluk yaşamaması için kurban kesim yerlerini dezenfekte eden ekipler, 80 adet kanca, el arabası, kürek, sıvı sabun ve çöp konteynerleriyle vatandaşlara hijyenik alan sunuyor. Kötü koku ve görüntünün önüne geçilmesi için kesim yerlerindeki çöp konteynerlerini ve mazgalları sıklıkla temizleyen ekipler, kapsamlı temizlik çalışmasını tüm noktalarda sürdürüyor. Sabahın ilk ışıklarıyla sahada görev alan Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ise kurban kesim ve satış yerlerini denetlemeye devam ediyor. Kurban satış yerlerinde satıcıları bilgilendiren ekipler, alanlarda sabit ekip bulundurarak, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmasını sağlıyor. Öte yandan, Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların bayram boyunca yaşayabilecekleri olumsuzlukları “444 22 63” numaralı İletişim Merkezi aracılığıyla aktarabileceği ifade edildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.