Uygulamalarımız appstore googleplay

#Gençler

gazeteci63.com - Gençler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gençler haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Haliliye Gençlere Destek Veriyor Haber

Haliliye Gençlere Destek Veriyor

Haliliye Belediyesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarını kazanmak isteyen gençleri ücretsiz kursuyla parkurlara hazırlıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde sunulan ekipmanlar ile parkurlara hazırlanan öğrenciler, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın gençliğe ve spora yönelik yatırımları ile eğitim seferberliği tüm dallarda devam ediyor. Belediye bünyesindeki kurslar ile geleceğe emin adımlarla hazırlanan gençler, özel yetenek parkur sınavıyla öğrenci alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları’na (BESYO) girmek için Haliliye Belediyesini tercih ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmete sunulan BESYO Hazırlık Kursundan ücretsiz faydalanan gençler, uzman antrenörler eşliğinde hayallerine hazırlanıyor. Parkur sınavını başarıyla tamamlamak için tüm adımları deneyimleme şansı bulan gençler, antrenmanlar ile pratik kazanma ve zaman kontrolünü sağlamayı öğreniyor. Haliliye Belediyesinin sunduğu imkanlar ile parkur sınavına emin adımlarla hazırlandıklarını ifade eden kursiyerler, hayalleri için katıldıkları BESYO kursundan aldıkları eğitim sayesinde başarılı sonuç alacaklarını kaydediyor. Gelecekleri için ter döken öğrenciler, sunulan imkanlardan ötürü ise Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletiyor. Öte yandan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kurs kayıtlarının devam ettiği ve vatandaşların 4442263 numaralı Haliliye Belediyesi İletişim Merkezinden detaylı bilgi alabilecekleri ifade edildi.

Urfalı Çocuklar Karate Öğreniyor Haber

Urfalı Çocuklar Karate Öğreniyor

Karate Milli Takımı Antrenörü ve hakem Ahmet Güney, Şanlıurfa'daki yetenekli gençleri spora yönlendiriyor. Babasının telkiniyle 5 yaşında Yalova'da karateye başlayan Ahmet Güney (29), 19 yaşında milli takıma seçildi ve hem Türkiye'de hem de uluslararası şampiyonalarda çeşitli dereceler elde etti. Uzun yıllar sporcu olarak mücadele eden Güney, kariyerine milli takım antrenörlüğü ve hakemlikle devam ederken, bu branşa yeteneği olan çocukları da spora kazandırmak için mücadele veriyor. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siverek Temsilciliği bünyesinde karate antrenörlüğü de yapan Güney, haftanın belirli günlerindeki kurslarda farklı yaş gruplarında yeni karateciler yetiştiriyor. Yakın zamanda Balkan Şampiyonası'na antrenör olarak katılan Ahmet Güney'in yetiştirdiği sporcular, bu alanda çeşitli dereceler elde etti. Güney: "Birçok yetenekli sporcu yetiştirdim" Ahmet Güney, uzun yıllar milli takımda mücadele ettikten sonra 3. seviye antrenörlük yapmaya başladığını, sporculuk hayatında elde ettiği deneyimleri gençlere aktarmaya çalıştığını anlattı. Yetenekli sporcuları keşfedip, onların karatede başarılı olması için çaba harcadığını dile getiren Güney, "Tek ve yegane amacımız bu. Açıkçası birçok yetenekli sporcu yetiştirdim. Bu sporcularla çok sayıda turnuvaya katılıp, çeşitli dereceler elde etmeyi başardık." dedi. Milli takıma sporcu kazandırmak için gayret gösterdiğini aktaran Güney, şunları söyledi: "Bizim amacımız, sporcularımızın uluslararası arenada al bayrağımızı dalgalandırması. Hedefimiz bu. Çocuklarımızın sporun imkanlarından faydalanıp, karateye hizmet edebilmesini istiyoruz. İlimiz ve ilçelerimizdeki sporcuların başarı kazanmasını, önemli turnuvalarda yarışabilmesini amaçlıyoruz. Karate branşının birçok faydası var. Bizim spordan elde ettiğimiz kazanımlara çocuklarımızın da ulaşmasına çabalıyoruz. TÜGVA çatısı altında bu çalışmaları yürütüyoruz. Çocuklarımızla birçok şampiyonaya katılma imkanımız oldu. Çok sayıda madalyamız var. Hedefimiz, sporcularımızı milli takıma kazandırabilmek. Geçmişte Türk sporcular uluslararası organizasyonlarda, olimpiyatlarda önemli başarılar elde etti. Onları örnek alan bizim sporcularımızın daha da üstün başarılara ulaşmasını temenni ediyoruz."

Haliliyeli Gençler, Şampiyon Oldu Haber

Haliliyeli Gençler, Şampiyon Oldu

Haliliye Belediyesi bünyesindeki judo kursundan faydalanan genç sporcular, Yıldızlar Avrupa Kupası’na damga vurdu. Yıldız sporcuların mücadele ettiği müsabakada Haliliyeli gençler, Avrupa Şampiyonu oldu. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın spora ve sporcuya yönelik yatırımları sonucu şampiyon sporcular, Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Belediye bünyesinde hizmete sunulan çeşitli dallardaki spor kursları ile gençlere spor alışkanlığı kazandırılması hedeflenirken, şampiyonalarda mücadele eden sporcular başarıdan başarıya koşuyor. Judo kursundan eğitim alan gençler, Avrupa Judo Birliği (EJU) tarihinde ilk kez düzenlenen Yıldızlar Avrupa Kupasında ter döktü. Türkiye’de başlayan Yıldızlar Avrupa Kupası, 6 ülkeden toplam 156 yıldız sporcunun katılımıyla Kocaeli Şehi̇t Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşti. Ülkemizi temsil eden Haliliye Belediyesi bünyesindeki judocular, U15 kategorisinde 42 Kg'da Süleyman Kolay ile birincilik kazanarak, Avrupa Şampiyonu oldu. 46 Kg'da Abdülbaki Polat ve 50 Kg'da Mehmet Yakup Yavuz ile Avrupa üçüncüsü olan sporcular, başarılarıyla kentin gururu oldu. Genç sporcuları tebrik eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile “Avrupa Kupası Şampiyonları Haliliye'mizden” sözleriyle, spora ve sporcuya desteklerinin her zaman devam edeceğini kaydetti.

Sarışeyh Muhtarından Örnek Proje Haber

Sarışeyh Muhtarından Örnek Proje

Şanlıurfa’nın merkez Haliliye İlçesine bağlı Sarışeyh Mahalle Muhtarı Mehmet Ölmez, örnek bir davranışa imza attı. Türkiye’de hava sıcaklığının en yüksek il olduğu Şanlıurfa’da boğulma vakalarına karşı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından sulama kanalları, göl, dere ve baraj gibi yerlerde suya girmek yasaklandı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın bu yasağı üzerine Haliliye İlçesine bağlı Sarışeyh Mahalle Muhtarı Mehmet Ölmez, köyün maddi durumu yetersiz olan gençlerini Mersin’e tatile götürdü. Sarışeyh Mahallesi Gençlik Tatil Festivali adı altında düzenlenen tatil programına Muhtar Mehmet Ölmez tarafından mahallenin 20 genci dahil edildi. 5 araba ile mahallenin 20 gencini Mersin iline tatile götüren Muhtar Mehmet Ölmez, tatilin otel, yol, yiyecek gibi tüm ihtiyaçlarını da karşıladı. Haliliye İlçesine bağlı kırsal Sarışeyh Mahalle Muhtarı Mehmet Ölmez yaptığı açıklamada “ Sarışeyh Mahalle Muhtarı seçildiğim günden bu yana her zaman ve her türlü ortamda mahalle sakinlerime faydalı işler yapmaya çalışıyorum. Bu tatil programı da bunlardan birisi. Bilindiği üzere bölgemizde vatandaşlar serinlemek için kanal, göl ve baraj gibi tehlikeli yerleri tercih ediyor. Bunun üzerine yaşanan olumsuz boğulma vakalarından dolayı Valimiz Sayın Hasan Şıldak Tarafından buralarda suya girmek yasaklandı. Bende mahallemde maddi durumu zayıf olan 20 kardeşimizi Mersin iline tatile getirmek istedim. Destek ve katkı sunan herkese ve tatil programıma katılan mahalle gençlerime teşekkür ederim. Daha güzel hizmetler yapmaya çalışacağım” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.