#Haliliye

gazeteci63.com - Haliliye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Haliliye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

160 Bin Kişi Hizmet Aldı Haber

160 Bin Kişi Hizmet Aldı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın direktifleriyle Sağlık Bakanlığına devredilen ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürülen bina, bölgenin sağlık ihtiyaçlarına yanıt oldu. Yaklaşık 1 yıldır hizmet veren hastaneden 160 bin kişi hizmet alırken, vatandaşlar Başkan Canpolat’a teşekkür etti. Haliliye Belediyesi’nin Sağlık Bakanlığına devretmesiyle Devteyşti bölgesine kazandırılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinden 160 bin hasta hizmet aldı. Şanlıurfa Valiliği, Haliliye Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip bina,  Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Poliklinik olarak hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığına devredildi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle hastaneye dönüştürülmesine ilişkin projelendirme çalışmalarının ardından iç tefrişatı Haliliye Belediyesi tarafından tamamlanan Haliliye Semt Polikliniği; 50 ünit ve 5 yatak kapasiteli Diş Poliklinikleri, 2 adet Dahiliye Servisi, 2 adet 7/24 Çocuk Acil Polikliniği ve Çocuk Acil Servisiyle vatandaşların hizmetine sunuldu. Bölge halkının talebi olan hastane projesinin hizmet vermesiyle vatandaşların sağlık noktasında yaşadığı sorunlar minimum düzeye indirilirken, yaklaşık 1 yıl içerisinde 160 bin hastaya ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi. Şanlıurfa’daki en büyük diş protez laboratuvarıyla vatandaşlara hizmet verildiğini ifade eden Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Mustafa Ferhat Demir, “Hastanemiz 2023 Ağustos ayından bu yana hizmet vermektedir. Hastanemizde o tarihten bu yana yaklaşık 160 bin hastamız ağız ve diş sağlığı hizmeti almıştır. Yaklaşık 50 tane diş üniti, 44 tane diş hekimimiz çalışmaktadır. Hastanemizin içerisinde 1 adet ameliyathanemiz mevcuttur, 5 adet servis polikliniğimiz mevcut. Bölgedeki, Şanlıurfa’daki en büyük diş protez laboratuvarı şu anda 18 tane diş protez teknisyeniyle vatandaşlarımıza hizmet vermektedir” dedi. Son 1 ay içerisinde 25 bin hastaya hizmet veren Şanlıurfa’nın en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan poliklinik, tam teşekküllü hizmeti ile vatandaşlardan ise tam not aldı. Hastaneden hizmet alan vatandaşlar, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ederek, bölgenin sağlık sorununa merhem olduğunu ifade etti. Öte yandan; Şanlıurfa’nın en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan Devteyşti Polikliniği ile Şanlıurfa, Türkiye’de iki ve üzeri Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan 4. İl oldu. 

Binlerce Ağacın Kesilmesi Önlendi Haber

Binlerce Ağacın Kesilmesi Önlendi

Haliliye Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle yılın ilk yarısı 200 ton dönüştürülebilir atık toplandı. Geri dönüşüme kazandırılan atıklar ile 2 bin 278 ağacın kesilmesinin ve 250 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi.  Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle geri dönüşüm atağı devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Sıfır Atık Birimi bünyesinde hizmet veren Sıfır Atık Marketler ve ilçenin muhtelif noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm materyalleriyle dönüştürülebilir atıklar toplanıyor. İlçede geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında; Devteyşti, Şair Nabi ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını getiren vatandaşlara, puan sistemiyle temizlik ürünleri hediye ediliyor. Marketler ve sıfır atık materyalleri aracılığıyla her gün yüzlerce kilo kağıt, plastik, cam, metal, atık pil ve bitkisel atık yağlar toplanıyor. Bu kapsamda; 2024 yılının ilk yarısı toplanan ve Atık Dönüşüm Merkezine götürülen 200 ton dönüştürülebilir atık, geri dönüşüme kazandırıldı. Haliliye Belediyesi tarafından toplanan 134 ton kağıt atık ile 2 bin 278 ağacın kesilmesi, 250 litre bitkisel atık yağ ile 250 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi. 24 ton metalin toplanması 31 kilogram hammadde tasarrufu sağlarken, 30 ton plastiğin toplanması ise sera gazının artmasını önledi. Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve daha temiz bir Dünya için yürütülen hummalı çalışmaların artarak devam edeceği ifade edildi.

1600 Çocuk Eğitim Alıyor Haber

1600 Çocuk Eğitim Alıyor

Haliliye Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında 3 merkezde hizmet veren ücretsiz yüzme kursu ile günde 1600 çocuk yüzme eğitimi alıyor. Yaz tatilini keyifle geçiren çocuklar, hem eğlendiklerini hem yüzme öğrendiklerini belirerek, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Yaz Spor Okulları kapsamında açılan yüzme kursları yoğun ilgi görüyor. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi, Eyyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezi ile Aliya İzzetbegoviç Süleymaniye Spor Kompleksinde hizmet veren kurslar ile çocuklar, yaz tatilini keyifle geçiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla gençlerin sportif alışkanlık kazanması amacıyla devam eden kurslar ile 7-14 yaş aralığındaki çocuklara yüzme eğitimi veriliyor. Okulların tatil edilmesiyle Belediye bünyesindeki 3 merkezde hizmet veren yüzme kursundan faydalanan çocuklar, profesyonel yüzme hocaları eşliğinde yüzme öğreniyor. Erkek çocuklar için Pazartesi ve Çarşamba; kız çocukları için Salı ve Perşembe günleri 4 farklı seansla devam eden yüzme kursu ile temel yüzme eğitimi ve yüzme teknikleri öğretiliyor. Yaz tatilini ve sıcak günlerin tadını havuzda serinleyerek geçiren çocuklar, yüzme antrenörleri tarafından verilen eğitim ile bu yaz yüzme öğrenmek istediklerini ifade ediyor. Hem yüzme eğitimi aldıklarını hem de akranlarıyla zaman geçirdiklerini söyleyen çocuklar, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a sunduğu imkanlardan ötürü teşekkür etti. Öte yandan; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri çocuklar için hizmet veren havuzlar, Cuma ve Cumartesi günleri de yetişkinler için hizmet vermektedir.

Tatilde Basketbol Öğreniyorlar Haber

Tatilde Basketbol Öğreniyorlar

Belediye bünyesindeki basketbol kursu ile spor alışkanlığı kazanan çocuklar, keyifli zaman geçirdiklerini ifade ederek, Başkan Canpolat’a teşekkür ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “Sağlığın ve Sporun Kalbi Haliliye” sloganıyla sportif çalışmalarını sürdürüyor. Her alanda gençlerin yanında olan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla açılan Yaz Spor Okulları ile öğrenciler dolu dolu bir tatil dönemi geçiriyor. Şampiyon sporcuların yetiştirildiği çeşitli dallardaki kurslara yoğun ilgi gösteren minikler, uzman antrenörler tarafından eğitim alıyor. Çocukların spora yönlendirildiği ve spor alışkanlığı kazanmalarının hedeflendiği kurslar çeşitli branşlarda devam ederken, basketbol kursunda ise geleceğin dev adamları yetişiyor. Eyüp Cenap Gülpınar Spor Merkezinde eğitimlerin verildiği basketbol kursunda teknik kuralları öğrenen minik sporcular, antrenmanlar ile kendilerini geliştiriyor. Yaz tatilini fırsat bilen ve sporla dolu dolu zaman geçiren minikler, çeşitli branşlardaki kurslar ve yüzme eğitimleriyle çocukların yanında olan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise 7- 14 yaş grubuna yönelik eğitimlerin verildiği spor kurslarına kayıtların devam ettiği ve başvuruların merkezler aracılığıyla alındığı kaydedildi.

Kanala Değil, Haliliye Havuzlarına Haber

Kanala Değil, Haliliye Havuzlarına

Şanlıurfa'da, sulama kanallarındaki boğulma vakalarının önüne geçmek ve çocukların güvenli ortamda serinlemesi için havuzlarda yüzme kursları veriliyor. Özellikle her yaz mevsiminin başında yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen boğulma vakaları sürüyor. Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için Fırat Nehri, Atatürk Barajı ve tarımsal sulama için kullanılan sulama kanallarına giren 12'si çocuk 18 kişi bu yıl içinde boğuldu. Belediyeler boğulma vakalarının önüne geçmek, yaz sıcağından bunalan çocuk ve gençlere güvenli bir ortamda serinleme imkanı sunmak için havuzlarda antrenörler eşliğinde yüzme kursları düzenliyor. "Hem yüzmeyi öğrensinler hem serinlesinler" Haliliye Belediyesi Yüzme Antrenörü Yunus Kırnaz,, ilçe genelindeki 3 havuzda yaklaşık 2 bin öğrencinin yüzme kursuna katıldığını söyledi. Öğrencileri serinlemeleri ve yüzme öğrenmeleri için havuzlardaki yüzme kurslarına davet eden Kırnaz, şöyle konuştu: "Ailelerimizden ricam lütfen çocuklarımızı sulama kanalları ve barajlara göndermeyelim çünkü oralar tehlikeli. Tüm belediyelerin havuzları aktif. Bu yüzden tüm çocuklarımızı, ailelerimizi havuza bekliyoruz. Açık su kanalları ve barajlar çok tehlikeli olduğu için son dönemlerde boğulma vakaları artıyor. Belediyeler olarak çocukları biz havuza davet ediyoruz. Çocukları önce havuza göndersinler, serinlesinler, yüzmeyi öğrensinler, ondan sonra çocuklar gelişim olarak daha güzel bir şekilde devam etsin." Çocuklardan akranlarına havuz daveti Yüzme kursuna katılan çocuklardan Cem Dağ, kanallarda boğulan çocuklara üzüldüklerini belirterek, "Buradaki kursta çok güzel eğitim alıyoruz. Havuzda boğulma tehlikesi olsa hocalarımız ve cankurtaranlar bizi kurtarabilir. Çocukların kanallarda yüzmelerini istemiyorum." dedi. Emir Arslan, Haliliye Belediyesinin açtığı yüzme kursunda hem serinlediğini hem de yüzme öğrendiğini aktardı. Muhammed İhsan Genç de kanallarda yüzmenin tehlikeli olduğunu dile getirerek, çocukların havuz kurslarına katılmalarını istedi. Yunus Emre Benek ise yüzme kursunun çok eğlenceli geçtiğini aktararak, "Sıcaklardan dolayı çocuklar sulama kanallarına giriyorlar, çok tehlikeli. Havuzlara gelsinler çünkü burası daha güvenli." diye konuştu.

Kadınlar Millet Evlerinden Memnun Haber

Kadınlar Millet Evlerinden Memnun

Haliliye Belediyesi bünyesindeki Ahmet Yesevi Milletevinde el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarıyla el becerilerini geliştiren kadınlar, emeklerini sanata dönüştürüyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Milletevleri, annelerin çocuklarını teslim ettiği kreş hizmetiyle de takdir topluyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Milletevlerinde sunduğu meslek edindirme ve hobi kursları ile kadınlara pozitif ayrıcalık sunuyor. Belediye bünyesindeki Ahmet Yesevi Milletevinde el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin de sunulduğu Milletevinde anneler kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken, çocukları da akranlarıyla eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Kadınların hem meslek öğrendikleri hem de ev ekonomilerine katkı sağladıkları kurslarda el becerileri sanata dönüşüyor. Ürettikleri ürünler ile çeşitli tekstil ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden kursiyerler, geçirdikleri verimli zaman ile kendilerini geliştirdiklerini ifade etti. İlgilendikleri alanda uzmanlaşan kadınlar, kendilerine sağlanan bu imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti. Öte yandan, Milletevlerinde hizmete sunulan kursları başarıyla tamamlayan kadınlara ise kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim ediliyor.

Sosyal Belediyecilik Örneği Haber

Sosyal Belediyecilik Örneği

Haliliye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile faaliyetlerin sürdürüldüğü Aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına sıcak yemekler ulaştırılıyor. Belediye bünyesinde üretilen ekmeklerin de eşlik ettiği hizmet, vatandaşların gönüllerine dokunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın “Sosyal Belediyecilik” anlayışı ile ihtiyaç sahibi ailelere yönelik projeler devam ediyor. Vatandaşlara dokunacak projelerin hayata geçirildiği Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bünyesindeki Sosyal Market, Giyim Market, Glutensiz Ekmek Fırını, Evde Bakım Hizmeti ve Aşevi ile gönüllere dokunuyor. Yapılan incelemeler sonucu ulaşmadık hane bırakmayan Haliliye Belediyesi, yaptığı tespitler sonucu ihtiyaca yönelik destekleriyle ailelerin yanında oluyor. Bu kapsamda; komisyonca belirlenen kriterleri karşılayan vatandaşlara yönelik sürdürülen Aşevi hizmetinden 4 bin 197 vatandaş faydalanmaya devam ediyor. Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki aşçılar tarafından gece saatlerinde yapılan hazırlıklar ile günlük 3 çeşit yemek kazanlarda kaynıyor. Haliliye ilçesinde ikamet eden vatandaşların faydalandığı Aşevi hizmeti ile hazırlanan yemekler sefer taslarına konularak, günün ilk ışıklarıyla kapı kapı hanelere ulaştırılıyor. Belediye bünyesindeki Ekmek Üretim Tesisinde üretilen sıcak ekmekler eşliğinde teslim edilen yemekler, bir önceki gün bırakılan boş sefer kaplarıyla değiştiriliyor. Haliliye Belediyesi tarafından yılın 365 günü devam eden hizmet ile sıcak yemek ve ekmeklerin ulaştığı vatandaşlar, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve ekibine hayır dualarıyla teşekkürlerini iletiyor.

Bakım Onarım Çalışmaları Sürüyor Haber

Bakım Onarım Çalışmaları Sürüyor

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, üstyapı çalışmaları kapsamında deforme olmuş yolları kilitli beton parke döşemesiyle onarıyor. İmam Bakır, Devteyşti ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde tamamlanan yollar hizmete sunuluyor. Fen İşleri Müdürlüğü, merkez ve kırsal mahallelerde yürütülen üstyapı çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ettiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla ilçe genelinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını devam ettiren Fen İşleri Müdürlüğü, kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla sokakları güzelleştiriyor. İlçe genelinde yürüttüğü onarım çalışmalarıyla üstyapıyı iyileştiren ekipler, hizmetlerini İmam Bakır Mahallesi, Devteyşti Mahallesi ve Ahmet Yesevi Mahallesinde sürdürüyor. Uzun süreli kullanım ile deforme olmuş yolları 3 mahallede yenileyen Haliliye Belediyesi, ekiplerin özverili çalışmasıyla kısa süre içerisinde tamamladığı yolları mahalle sakinlerinin hizmetine sunuyor. Mahalle sakinlerinden tam not alan ve ulaşımı konforlu hale getiren yol çalışmaları için Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini ileten Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Şükrü Akcan ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Haliliye Belediyesi’nin çalışmalarını bizzat yerinde inceliyorum. Parke taşı olsun, temizlik işleri olsun, Haliliye Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Çalışan ekibi çok sağlam, çok dürüst şekilde çalışıyor. Sayın Mehmet Canpolat’a da teşekkür ediyorum.” Öte yandan, vatandaşlardan takdir gören üstyapı hizmetleri ise periyodik olarak merkez ve kırsal mahallelerde sürüyor.

Ücretsiz Yüzme Kursları Başladı Haber

Ücretsiz Yüzme Kursları Başladı

Haliliye Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları kapsamında hizmet veren ücretsiz yüzme kursları yoğun ilgiyle başladı. Yaz tatilini yüzme öğrenere geçirmek isteyen çocuklar, yüzme antrenörleri eşliğinde havuzun keyfini çıkarıyor. Haliliye Belediyesi tarafından başlatılan Yaz Spor Okulları kapsamında çocuklar yüzme öğreniyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Yaz Spor Okulları ile gençlerin spor alışkanlığı kazanması ve spora yönlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda; Haliliye Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi, Eyyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezi ile Aliya İzzetbegoviç Süleymaniye Spor Kompleksinde hizmet veren yüzme kursları, okulların tatil edilmesiyle yoğun taleple başladı. Kız ve erkek çocuklar için yaş aralıklarına göre farklı seanslar halinde devam eden yüzme kursunda çocuklara temel yüzme eğitimi öğretiliyor. Yüzme eğitimi veren antrenörler, kursiyer çocuklara suda panik yaşamamaları için yüzme tekniklerini anlatıyor. Hem yaz tatilini değerlendiren hem de yüzme havuzlarında serinleyen çocukların mutluluğu ise gözlerine yansıyor. Bu yaz yüzme öğrenmek istediklerini ifade eden çocuklar, ücretsiz yüzme kursu ile hizmet veren Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor. Öte yandan; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri erkek çocuklar için hizmet veren yüzme kursu, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri ise kız çocukları için hizmet veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.