Uygulamalarımız appstore googleplay

#Haliliye Belediyesi

gazeteci63.com - Haliliye Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Haliliye Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Merkez ve Kırsaldan  Teşekkür Edildi Haber

Merkez ve Kırsaldan Teşekkür Edildi

Haliliye Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde hummalı şekilde yürütülen stabilize yol çalışmaları ile ulaşımın konforlu hale geldiği yeni yollar hizmete sunuluyor. Merkezde ise kilitli parke taşı ile yenilenen sokaklar takdir görüyor. Fen İşleri Müdürlüğü, “Yeniliğin ve Değişimin Kalbi Haliliye” sloganı ile merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor.  Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla sahadaki çalışmalarını hummalı şekilde sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bir yandan mevcut yollara bakım ve onarım yaparken, bir yandan da hizmete sunduğu yeni yollarla ilçenin yol ağını genişletiyor. İkiağız Kırsal Mahallesinde yürütülen özverili çalışma ile ekipler tarafından stabilize yol çalışmasıyla tamamlanan yollar, mahalle sakinlerinin hizmetine sunuluyor. Kısa süre içerisinde tamamlanan üstyapı hizmetlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren İkiağız Mahalle Muhtarı Halil Demirler, “Başkanımız Mehmet Canpolat’a köyüm adına teşekkür ederim” diyerek, şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten yollarımızda arabalar gitmekte zorlanıyordu, Sayın Başkanımız söz verdi ve şu anda mükemmel yollarımız oluyor. Allah devamını getirsin. Başkanımıza ve ekibine köyüm adına teşekkür ediyorum.” Vatandaşlardan tam not alan yol çalışmaları merkez mahallelerde ise kilitli beton parke taşı döşeme çalışmalarıyla devam ediyor. Kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla güzelleşen sokaklar için Başkan Mehmet Canpolat’a ve ekibine teşekkür eden Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Şükrü Akcan, öğrencilerin yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulduklarını kaydetti. Muhtar Şükrü Akcan, “Parke taşı çalışmaları şu anda mahallemizde yürütülmektedir. Bildiğiniz gibi yazın toz, kışın çamurdan dolayı İbni Sina İlköğretim Okulu öğrencileri çok sıkıntılı dönemler geçirdi. Sağ olsun Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Fen İşleri ekibiyle yollarımız parke taşı yapılmaktadır. Başkanımızdan Allah razı olsun, biz onun sözünü aldık. Ahmet Yesevi’de hiçbir yer parke taşsız kalmayacak, toz-çamur olmayacak. İnşallah daha güzel bir Ahmet Yesevi için hep birlikte çalışacağız. Fen İşleri ekibine ve Mehmet Canpolat Başkanımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu. Öte yandan, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise merkez ve kırsal mahallerdeki üstyapı hizmetlerinin periyodik olarak devam edeceği kaydedildi.  

Başkan Canpolat’a Teşekkür Ettiler Haber

Başkan Canpolat’a Teşekkür Ettiler

Haliliye Belediyesi bünyesindeki spor kursları, gençlerin geleceğe hazırlandığı merkezler olmaya devam ediyor. Geleceğin yıldız sporcuları olmak için voleybol kursunda ter döken öğrenciler, sağlanan imkanlardan ötürü Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ teşekkür etti.  Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın “Gençlere Can’dan Hizmet” anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bünyesindeki Spor Merkezleri ile gençlere vakit geçirecekleri ortamlar sunulurken, gençlere spor alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Eyyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezindeki voleybol kursuna katılan gençlere alanında uzman antrenörler tarafından eğitimler veriliyor. Forma desteğinin de sağlandığı kurslardan yararlanan gençler, geleceğin genç yetenekleri olmak için ter döküyor. Voleybolu temel teknikleriyle öğrenen gençler uygulamalı eğitim de alırken, Haliliye Belediyesi ile topluma faydalı bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Tatillerde ve boş zamanlarında voleybol kursu ile verimli zaman geçiren öğrenciler, sunulan imkanlardan ötürü Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise voleybol, basketbol, futbol, tekvando, judo kurs kayıtlarının devam ettiği ve kayıtların spor merkezleri aracılığıyla yapılabileceği ifade edildi.

Haliliye’de Çevreci Nesil Yetişiyor Haber

Haliliye’de Çevreci Nesil Yetişiyor

Haliliye Belediyesi Sıfır Atık Birimi tarafından anaokul öğrencilerine yönelik verilen eğitim ile miniklere, geri dönüşüm bilinci aşılanıyor. Eğitici aktivitelere yoğun ilgi gösteren çocuklar, hem eğleniyor hem öğreniyor. Haliliye Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar devam ederken, gençlere ve çocuklara çevre bilincini aşılıyor. Gençliğe ve eğitime önem veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi ile öğrencilere geri dönüşüm çalışmaları anlatılıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Sıfır Atık Birimi tarafından okullarda devam eden eğitimler ile öğrencilere temiz bir çevre için yapılması gerekenler aşılanıyor. Periyodik olarak verilen eğitimler kapsamında Mehmet Aziz Parmaksız Anaokulu öğrencileri ile buluşan çevre mühendisleri, miniklere eğitici ve öğretici aktiviteler ile sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarını anlatıyor. Atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çocuklara eğitim veren ekipler, uygulamalı videolar, oyunlar ve soru-cevaplar ile çevre dostu bireylerin yetişmesini hedefliyor. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği eğitimde miniklere sıfır atık kitapları hediye edilirken, eğitim sonunda ise Göbeklitepe figürlü maskot ile çocuklar doyasıya eğleniyor.

Çocuklara Keyifli Anlar Yaşattılar Haber

Çocuklara Keyifli Anlar Yaşattılar

Haliliye Belediyesi bünyesindeki psikologlar, çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Yeniköy İlkokulunu ziyaret etti. Çeşitli aktiviteler ile çocuklarla zaman geçiren psikologlar, miniklere unutulmaz bir gün yaşattı.  Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Psikososyal Destek Birimi ile hayatın her kesiminde vatandaşlara dokunmaya devam ediyor. Psikososyal Destek Biriminde görev alan psikologlar, hem hane ziyaretleri hem de Ahmet Yesevi Milletevindeki merkez aracılığıyla vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere düzenlenen eğitimlerle her zaman yanlarında olan psikologlar, okul ziyaretleriyle de çocuklarla bir araya gelmeye devam ediyor. Çocukların sosyal, görsel, işitsel zekalarına destek olmak, yeteneklerini ortaya çıkarmak için miniklerle buluşan psikologlar, çeşitli etkinliklerle gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu kapsamda; Yeniköy İlkokulunda kırsaldaki çocuklarla bir araya gelen psikologlar, oyunlarla miniklere unutamayacakları bir gün yaşatıyor. Yeniköy İlkokul öğrencileriyle şarkılar eşliğinde zaman geçiren ekipler, çocuklara motor becerilerini geliştiren aktiviteler ile keyifli zaman geçirecekleri bir alan sunuyor. Çeşitli yarışmalar ve etkinlikler ile akranlarıyla zaman geçiren miniklerin mutluluğu ise gözlerine yansıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Psikososyal Destek Biriminin kadın, genç ve çocuklara yönelik programlarının devam edeceği belirtildi.

Haliliye'de Çalışmalar Devam Ediyor Haber

Haliliye'de Çalışmalar Devam Ediyor

Haliliye Belediyesi’nin merkez mahallelerdeki üstyapı atağı, Devteyşti ve Süleymaniye Mahallelerinin kilitli parke taşı ile döşenmesiyle sürüyor. Altyapı çalışmaları nedeniyle sokaklarda devam eden kazılar, kısa süre içerisinde Haliliye Belediyesi tarafından onarılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından merkez ve kırsal mahallelerdeki üstyapı atağı hummalı şekilde devam ediyor.  Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla daha konforlu yolların hizmete sunulması için çalışmalarını program dahilinde yürüten Fen İşleri Müdürlüğü, bir yandan ilçenin yol ağını genişletiyor bir yandan da mevcut yollardaki bakım ve onarım çalışmaları ile mahallelerin çehresini değiştiriyor. Bu kapsamda çalışmalarını Devteyşti ve Süleymaniye Mahallelerinde yürüten Haliliye Belediyesi, DEDAŞ, Türk Telekom ve doğalgaz altyapı çalışmaları nedeniyle yapılan kazıları, çalışmaların sona ermesiyle kısa süre içerisinde onarıyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nün saha inceleme ekibi tarafından tespit edilen sokaklar, kilitli beton parke taşları ile döşenerek, ilk günkü görünümüyle mahalle sakinlerinin hizmetine sunuluyor. Devteyşti Mahallesinde DEDAŞ, Türk Telekom ve doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kazı yapılan sokakları Haliliye Belediyesi’nin kısa süre içerisinde onardığını ve üstyapıyı yenilediğini ifade eden Mahalle Muhtarı Tahir Kına ise hizmetlerinden ötürü Başkan Mehmet Canpolat’a ve ekibine teşekkürlerini iletti. Muhtar Tahir Kına, “Gördüğünüz gibi kazı çalışmalarımız devam etmektedir. Şu anda 9659. Sokak ve zirvesinde kilitli parke taşlarımız devam etmektedir. 4 ekip ile sokaklarımızda kilitli parke taşı çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah kısa süre içerisinde bu çalışmalarımız biter. Bu konuda emeği geçen, başta Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve Fen İşleri ekibine teşekkür eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise merkez mahallelerde devam eden üstyapı atağının periyodik olarak sürdüğü belirtildi.

Minikler Şampiyonalara Hazırlanıyor Haber

Minikler Şampiyonalara Hazırlanıyor

Haliliye Belediyesi judo kursu ile sporla tanışan minik sporcular, öğrendikleri teknikler ile gelişimlerine katkı sağlıyor. Judo kursu ile Türkiye ve Dünya’da derece yapmak istediklerini ifade eden minikler, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor. Gençlerin sağlıklı ortamlarda spor yapmasını ve sporla tanışmasını hedefleyen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın direktifleriyle Haliliye’de salon sporlarına yatırımlar devam ediyor. Şampiyon sporcular yetiştirme parolası ile açılan spor kursları ile gençler, Eyüp Cenap Gülpınar Spor Merkezi, Aliya İzzetbegoviç Spor Merkezi ve Sabiha Özlek Spor Salonunda çeşitli spor dallarıyla tanışma imkanı buluyor. Gençler, BESYO ve POMEM kursları ile parkurlara hazırlanırken; 7-14 yaş grubuna yönelik futbol, basketbol, voleybol, tekvando ve judo kursları ile minikler de yeteneklerini keşfediyor. Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği judo kursunda antrenör eşliğinde eğitim alan çocuklar, hakimiyet ve konsantre yeteneklerini geliştiriyor. Judonun üç temel tekniği olan fırlatma, yakalama ve vurma tekniklerini uygulamalı olarak öğrenen çocuklar, aldıkları eğitim sayesinde güç, esneklik, çeviklik, hız ve denge gelişimlerini de olumlu etkiliyor. Haliliye Belediyesi bünyesinde ücretsiz olarak sunulan spor kurslarıyla hayalleri için mücadele eden minik sporcular, Türkiye ve Dünya’da ise derece yapmak istediklerini ifade ediyor. Gençler, aldıkları eğitim ve sunulan imkanlardan ötürü Başkan Mehmet Canpolat’a ve ekibine teşekkür ederken, judo öğrencisi Ercan Kaya da, “Türkiye’de iki tane derecem var, hedefim Türkiye Şampiyonu olmak ve Avrupalarda, Dünya’da derece yapabilmek. Sağladığı imkanlar için Mehmet Canpolat’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaptığı açıklamada ise gençlere ve çocuklara yönelik spor kurslarına kayıtların devam ettiği belirtildi.

Haliliye İlçesinde Yollar Yenileniyor Haber

Haliliye İlçesinde Yollar Yenileniyor

Haliliye Belediyesi, Sancaktar Mahallesinde bulunan Seyfettin Sucu Parkında sona gelinen peyzaj çalışmalarının ardından kilitli beton parke ve bordür döşeme çalışmalarıyla çevre düzenlemesini tamamlıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, merkez ve kırsal mahallelerde yürütülen üstyapı çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ettiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın direktifleriyle vatandaşların hizmetine daha konforlu ve ulaşımı kolaylaştıran yolları sunmayı amaçlayan Fen İşleri Müdürlüğü, asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde ekiplerin özverili çalışmasıyla tamamlanan yol çalışmaları ile kilitli beton parke ve bordür döşeme taşı ile buluşan sokaklar güzelleşiyor. Sancaktar Mahallesinde hummalı şekilde süren çalışmalar ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Seyfettin Sucu Parkında sona gelinen peyzaj çalışmalarının ardından çevre düzenlemesiyle kilitli beton parke ve bordür döşeme taşları yenileniyor. Deforme olmuş sokakları kısa süre içerisinde tamamlayan ve hizmete sunan ekipler, mahalle sakinlerinden ise tam not alıyor. Mahalle sakinleri adına hizmetleri için Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve ekibine teşekkür eden Sancaktar Mahalle Muhtarı Musa Demirkan da yaptığı açıklamada, “Fen İşleri, Park Bahçe Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Haliliye Belediyesi, şu an son hızıyla çalışmalara devam ediyor. Mehmet Canpolat Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Urfa'da Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti Haber

Urfa'da Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti

Haliliye Belediyesi tarafından sunulan diyetisyen hizmeti ile kadınlara, sağlıklı ve dengeli beslenme için ücretsiz ölçüm yapılıyor. Kilo, kas ve yağ oranlarına göre verilen menü listesini uygulayan kadınlar, periyodik olarak yapılan kontroller ile sağlıklı kalmanın ipuçlarını öğreniyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile vatandaşlara dokunacak projeleri hizmete sunan Haliliye Belediyesi, ücretsiz diyetisyen hizmeti ile sosyal belediyecilikte fark yaratıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki kurs merkezlerinden faydalanan kursiyer kadınlara ve vatandaşlara, ücretsiz sağlıklı ve dengeli beslenme danışmanlık hizmeti veriliyor. Belediye bünyesinde görev yapan diyetisyen Mehmet Kaplan, Milletevleri ve Hanımlar Konağındaki kursiyerlere sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü için ölçüm yapıyor. Kadınların sağlık durumlarına ve tercihlerine yönelik uygun beslenme planları oluşturan diyetisyen, ideal kilosuna ulaşmak isteyen kursiyerlere diyet listesi oluşturuyor. Kadınların kilo, yağ ve kas oranlarına göre oluşturulan menü ile sağlıklı kalmaları hedeflenirken, diyetisyen tarafından periyodik olarak yapılan ziyaretlerle kontroller sağlanıyor. Kadınların kısa süre içerisindeki gelişimlerini kayda alan diyetisyen, merak edilen soruları yanıtlayarak, kursiyerleri bilgilendiriyor. Haliliye Belediyesi’nin ücretsiz sunduğu hizmet ile daha sağlıklı beslendiklerini ve sağlıklarına dikkat ettiklerini ifade eden kadınlar ise Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve ekibine hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor. Osmangazi Hanımlar Konağında spor kursu öğrencisi olan İslim Çetinkaya da, memnuniyetini dile getirerek, “Buraya spor salonuna geliyoruz, sağlımız için kilo veriyoruz. Arkadaşlarımız hepsi çok memnun. Diyetisyen geliyor, sağlığımız için bizle ilgileniyor, ne gerekiyorsa söylüyor. Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’ çok teşekkür ediyorum” dedi. Kilo, yağ ve kas oranlarına göre menü planlaması oluşturulduğunu söyleyen Haliliye Belediyesi Diyetisyeni Mehmet Kaplan ise, “Bugün, Osmangazi Hanımlar Konağımızdayız. Spor ve diğer kurslarımıza gelen vatandaşlarımıza sağlıklı beslenme danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vatandaşlarımızın, nasıl daha sağlıklı beslenebileceklerine dair bilgiler veriyoruz, vücut ölçümleri yapıyoruz. Kilo, yağ ve kas oranlarını kontrol ediyoruz. Kan tahlili değerlendirmesine göre menü planlaması yapıyoruz. Sağlıklı bir Haliliye için tüm vatandaşlarımız bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Devteyşti Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezinde hafta içi her gün 08.00 - 17.00 saatleri arasında verilen hizmetten vatandaşların faydalanabileceği belirtildi.

Haliliye’de Kültür ve Sanata Önem Haber

Haliliye’de Kültür ve Sanata Önem

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sanat Evinde yoğun ilgi gören kurslar ile vatandaşlar, yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor İlgi alanlarına göre aldıkları ücretsiz eğitimler ile kültür ve sanata doyan kursiyerler, sunulan imkanlardan ötürü Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kültür ve sanat alanında yoğunlaşan faaliyetler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve Kamberiye Mahallesinde hizmete sunulan Kültür ve Sanat Evi ile vatandaşlara hem keyifli zaman geçirebilecekleri hem de yeteneklerini sergileyecekleri alanlar sunulmaya devam ediyor. Başta gençler olmak üzere kursiyerlere kültür ve sanat alanındaki yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayan Kültür Evi, def/bendir, ney, keman, bağlama, ebru, hüsn-i hat ve piyano dersleri ile yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler, yeni hobiler kazanarak, kaliteli zaman geçirdikleri kurslar ile akranlarıyla keyifli zaman geçiriyor. Usta öğreticiler tarafından kursiyerlerin ilgi alanlarına yönelik ücretsiz verilen dersler ile gençlerin sanata yönelmesi ve kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Kurslar ile yeteneklerini sergilemeye fırsat bulduklarını ve boş zamanlarını kültür ve sanat ile iç içe geçirdiklerini ifade eden kursiyerler, sunulan imkanlardan ötürü Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolatéa şu sözlerle teşekkür ediyor: “Haliliye Belediyesine ait olan Kültür ve Sanat Evinde ebru sanatı kursuna geliyoruz daimi olarak arkadaşlarımla. Üniversiteden artan zamanlarımızda Kültür Evine gelmek bizim açımızdan hem motivasyon olarak hem de bir şeyler yapma gayreti içerisinde olmak bize gerçekten kendimizi mutlu hissettiriyor. Bu yüzden Haliliye Belediyesine bize bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz.” “Haliliye Belediyemizin açmış olduğu hat kursumuzdan eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu tabi uzun soluklu bir eğitim. Hat sanatı sabır isteyen, sevgi isteyen, aşk isteyen bir sanat. Bizde kültürümüzü, bu şekilde sanatımıza yansıtmaya çalışıyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.