#Hasan

gazeteci63.com - Hasan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hasan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şanlıurfa’nın Eğitimi Değerlendirildi Haber

Şanlıurfa’nın Eğitimi Değerlendirildi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında il eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni eğitim yılı hazırlıkları ve LGS sınav sonuçları değerlendirildi.  Vali Hasan Şıldak başkanlığında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının Temmuz ayı buluşması gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur ve Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda il genelindeki eğitim yatırımları, 2023-2024 Yılı Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi uygulamaları ile yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ele alındı. LGS Sınav verilerinin de değerlendirildiği toplantıda Vali Hasan Şıldak, tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonlu bir şekilde çalışmalarına devam etmesini ve özellikle yeni yıl hazırlıklarının gerek fiziki gerekse akademik anlamda tüm okullarda en iyi şekilde düzenlenmesini istedi. LGS sınavında Şanlıurfa’da 500 tam puan alan 5 öğrencinin yer aldığını ve eğitim skalasının diğer yıllara göre yükseliş gösterdiğini belirten Vali Şıldak, tüm eğitim camiasına teşekkür ederek “Şanlıurfa’da eğitim her zaman birinci gündemimiz olmaya devam edecek. BİGEP ile bir yılı geride bıraktık. Bu bir yıl içerisinde daha da deneyim kazandırarak projemizi daha da geliştirmeli ve çocuklarımıza daha  yararlı olmalıyız. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve merkez ile kırsal demeksizin tüm okullarımızdaki çocuklarımıza ulaşmalıyız. Şanlıurfalı çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi için başlattığımız bu seferberliğimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Toplantı daha sonra her ilçenin eğitim sunumlarının yapılması ve değerlendirmeler ile sona erdi.

Vali Boğulmalara Karşı Uyardı Haber

Vali Boğulmalara Karşı Uyardı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, boğulma olayları ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde vakaların gençler üzerinde yoğunlaştığını belirterek ailelerin çocuklarına gerekli uyarılarda bulunmasını istedi. Vali Hasan Şıldak, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının yaşandığı bu günlerde boğulma vakalarına karşı aileleri ve gençleri uyardı. Benzer olayların yaşanmaması için kurumlar nezdinde tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Vali Şıldak, vakalar karşısında kendilerinin de büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Devlet Su İşleri, Jandarma, Sulama Birlikleri ve ilgili tüm kurumlarca yapılan çalışmada uyarıcı levha, bilinçlendirme ile denetimlerin sıklaştırıldığına dikkat çeken Vali Şıldak, “Boğulma vakaları, Şanlıurfa’mızda yaz aylarında bizleri çok üzen olayların başında geliyor. Yoğunluk olarak gençlerimizi birebir etkileyen bir olay. Baraj gölleri ve sulama kanalları gibi yüzme yasağının olduğu bölgelerde bu vakaları yaşıyoruz. Bunun için tüm kurumlarımızca gerekli tedbirlerin daha da sıkı alınması için başlattığımız çalışmayı takip ediyoruz. Buradan ben ailelerimize de seslenmek istiyorum. Lütfen çocuklarımıza bu konuda cesaretlendirici bir tutumla değil, uyarıcı ve bilinçlendirme yöntemi ile yaklaşalım. İlimizin mevsim şartlarını hepimiz iyi biliyoruz. Ancak bu mevsim şartlarında kanallar ve baraj göletleri serinletici bir yer değil, hayati tehlike arz eden bölgelerdir. Bu konuda da vatandaşlarımızın sağduyulu ve bilinçli tutum sergilemesini istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa’nın Eğitimi Ele Alındı Haber

Şanlıurfa’nın Eğitimi Ele Alındı

Eğitim konusunu İlin birinci önceliği olarak ilan eden Vali Hasan Şıldak, eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte genel bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katıldığı toplantıda, eğitim-öğretim yılının genel bir değerlendirmesi yapılarak eğitim alanındaki ana başlıklar gözden geçirildi. Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) çalışmalarının da ele alındığı toplantıda projenin gelecek eğitim yılında daha da güçlendirilerek uygulanmasına devam edileceğini söyleyen Vali Hasan Şıldak, BİGEP’in Şanlıurfa’nın tamamında okullarda ve eğitim camiasında adeta coşkulu bir eğitim rüzgarı estirdiğini, hareketlilik oluşturduğunu belirtti. BİGEP çalışmalarının yanı sıra eğitim yatırımları, yaz döneminde okullarda yapılacak bakım ve onarım çalışmaları, eğitim alanında oluşan ihtiyaçlar, eğitimde kalitenin artırılması ve okullarda performansın yükseltilmesine ilişkin yapılan uygulamalar, gelecek eğitim-öğretim yılına ilişkin yapılması gereken hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda onarım ve yatırım çalışmalarına değinen Vali Hasan Şıldak, yaz döneminde 182 okulda bakım ve onarım çalışması yapılacağını, bu çalışmaların iyi bir planlamayla erken başlatıldığı için tamamının okullar açılmadan bitirileceğini ifade etti. Yeni okul yapımları konusunda 2023 yılının rekor düzeyde bir yatırıma sahiplik yaptığını belirten Vali Hasan Şıldak, 33 okulun yapımının tamamlandığını, 74 okulun ise eğitim-öğretim yılı başından önce tamamlanacağını, böylelikle 107 okulun yeni eğitim yılının başında Şanlıurfa’nın hizmetine sunulmuş olacağını ifade etti. 39 okulun da eğitim yılının ikinci yarısının başında tamamlanmış olacağını belirten Vali Hasan Şıldak, bir yıl içerisinde 146 okul, 5 pansiyon, 5 spor salonu ve 1 öğretmen lojmanının hizmete alınacağını, bunun son derece olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Şanlıurfa’da eğitime kazandırılacak her artı değerin ilin gelişmesi ve modernleşmesi yönünde atılmış en önemli adım olacağını söyleyen Vali Hasan Şıldak, eğitime ilişkin konularda topluma moral verecek güçlü bir istekli eğitim ortam oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Bunun için Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki yönetici ve uzmanlarla gayretli bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Vali Hasan Şıldak, okul yöneticileri ve öğretmenlerden de özverili, iradeli ve gönülden gelen çalışmalar beklediklerini sözlerine ekledi.  

SAHİPSİZ MEMLEKET ŞANLIURFA Haber

SAHİPSİZ MEMLEKET ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da Sağlık sistemi her geçen gün daha da kötü olmayı sürdürüyor. Şanlıurfa’da oldukça kötü bir durumda olan sağlık sistemi her geçen gün daha da kötü olmaya devam ediyor. MHRS randevu sisteminde randevu bulamayan veya en erken 15-20 gün sonrasına randevu alabilen Şanlıurfalı vatandaşların sağlık sisteminden çektiği rezaleti duyan veya gören yetkilide yok. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (500 Yataklı) MHRS sisteminde randevusu bulunmayan KBB polikliniği için sabah erken saatte hastaneye başvuran ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların burada aldıkları cevap ise, “Kusura bakmayın hastanemizde bugün tek KBB doktoru var. Oda randevusuz bakmıyor” cevabı oluyor. Koskoca bir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir tek KBB doktorunun olması ne kadar doğru bir durum bilinmez. En iyisini yetkili büyüklerimiz bilir tabiki. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine (500 Yataklı) hastaneye bağlı olan Haliliye Ek Hizmet binasına (Eski OSM) hastanesine başvurulduğu zaman ise burada birçok tabelada KBB Polikliniğine gider yazısı yazılmasına rağmen burada aldığınız cevap ise ( Hastanemizde KBB polikliniği hizmeti yok cevabı alıyorsunuz)   Bu nasıl bir iştir. Koskoca bir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ana binasında randevusuz bakmayan veya bakamayan tek doktor. Bu hastaneye bağlı olan Haliliye ek hizmet binasında ise KBB hizmeti yok cevabı. Koskoca bir Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde bir bölümde tek doktor yeterli mi?      Bir tek doktor akşama kadar kaç hastaya bakabilir veya faydalı olabilir?      Ek hizmet binasında yazılan KBB yazılarına rağmen bu hizmet neden verilmiyor?      MHRS randevu sisteminin başarılı olduğu söylenebilir mi?      Eski usul sabah erken gidip kayıt alma dönemi daha iyi değilmiydi?      Şanlıurfa milletvekilleri, Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yetkilileri bu sorunların ne kadar farkında.      Son olarak kim ne derse desin bu sorunlar artarak devam edecek. Kentin sorunları kimsenin umurunda gibi görünmüyor.      Bu haberin yapılmasındaki tek amaç bir sorunu çözüme kavuşturmak amacıdır.

Asayiş ve Güvenlik Basın Toplantısı Haber

Asayiş ve Güvenlik Basın Toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Vali Şıldak, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve Şanlıurfa İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ile göreve geldiği 15 Ağustos 2023'ten itibaren geçen sürede asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili valilikte gazetecilere açıklama yaptı. Uyuşturucuyla mücadele, trafik uygulamaları, aranana şahısların yakalanması gibi konularda kentte yapılan çalışmalara ilişkin detaylı bilgi veren Vali Şıldak, suç ve suçlularla mücadelede vatandaşların da desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Vali Şıldak, geçen yılın aynı dönemine ilişkin karşılaştırmalı verilere değindiği toplantıda şunları kaydetti: "Kurban bayramı tatilinde geçen yıla göre kaza sayısında düşüş yaşandı. Tatil boyunca 95 kaza meydana gelirken, 170 vatandaş yaralandı, 4 kişi ise hayatını kaybetti. Uyuşturucuyla mücadelede geçen yıl yakalanan 428 kilogram skunk ele geçirilirken bu yılın aynı döneminde 1679 kilogram ele geçirildi. Geçen yıl 21 kilogram metanetimin yakalanırken bu yıl 41 kilogram ele geçirildi. Bonzai geçen yıl 645 gramken bu yıl 3 kilogramın üzerinde ele geçirildi. Her türlü uyuşturucu madde yakalamasında geçen yıla göre bu yıl en az yarı yarıya yakın bir artışımız söz konusudur. Gözaltına alınan uyuşturucu ticareti yapan kişi sayısı da 607'den 726'ya çıkmış, tutuklanan kişi sayısı da 324'e ulaşmıştır. Asayiş ve güvenlik konularındaki mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Şanlıurfa’da 17 Kişi Boğuldu Haber

Şanlıurfa’da 17 Kişi Boğuldu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl sulama kanalı ve göletlerde 17 kişinin boğulduğunu belirterek, "Sulama kanalları, barajlar ve göletler yüzmek ve serinlemek için uygun değildir. Buralarda suya girilmesi yasaklanmıştır ve son derece tehlikelidir. Lütfen çocuklarımızı bu tehlikeden koruyalım." uyarısında bulundu. Vali Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Şanlıurfa'da yaşanan suda boğulma olaylarına dikkati çekti. Kanal, baraj ve göletlere girilmemesi çağrısında bulunan Şıldak, 2024 yılında şu ana kadar 12'si çocuk 17 kişinin su kanalı, gölet ve benzeri yerlerde boğulduğunu bildirdi. Vali Şıldak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Her yıl yaz döneminde çok sayıda çocuğumuz ve gencimiz maalesef çok üzücü bir şekilde suda boğularak hayatını kaybediyor. Sulama kanalları, barajlar ve göletler yüzmek ve serinlemek için uygun değildir. Buralarda suya girilmesi yasaklanmıştır ve son derece tehlikelidir. Lütfen çocuklarımızı bu tehlikeden koruyalım. Yeni can kayıplarını önleyelim." Dedi. Boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla ilgili birimlere, Kaymakamlıklara ve DSİ'ye gerekli önlemlerin artırılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için talimat verdiğini aktaran Şıldak, ailelerden de çocuklarını bu yönde uyararak yasak ve tehlike arz eden sulara girmemeleri yönünde tedbir almalarını istedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.