Uygulamalarımız appstore googleplay

#Hasan Şıldak

gazeteci63.com - Hasan Şıldak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hasan Şıldak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şanlıurfa'da Pirinç Hasatı Başladı Haber

Şanlıurfa'da Pirinç Hasatı Başladı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, rengi, aroması ve lezzetiyle dikkati çeken Karacadağ pirincinde hasat başladı. Mayıs ayında çoğunlukla taşlık arazilere ekilen pirinç, eylül ayında düz arazilerde biçerdöverle biçilirken, eğimli arazilerde ise işçiler tarafından orakla toplanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen Karacadağ pirinci, bölge halkı tarafından büyük rağbet görüyor. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karacadağ eteklerindeki Eskihan Mahallesi'nde düzenlenen hasat törenine katılarak, çiftçilerle birlikte orak kullanıp pirinç saplarını biçti. Karacadağ'ın mikroklima özelliğine sahip bir bölge olduğunu belirten Şıldak, "Yükseltisi volkanik dağ özelliği ve kıraç arazi yapısıyla aslında tarıma zor koşullarda elverişlilik sağlayan bir yapıda Karacadağ. Ancak burada insanımız bu güzel ürünü, çeltiği keşfetmiş. Yıllardır ekiyor ve az önce bir vatandaşımızın da söylediği gibi çok ekonomik olmasa bile lezzeti, tadı, sağlığa olan faydaları sebebiyle artık burası benimsenmiş. 3 bin 500 dekar alanda ve en çok da Eskihan Mahallemizde yaklaşık 2 bin dekar olduğunu öğrendik." dedi. "Bu yıl rekoltemiz 1400 ton civarında olacak" dedi. Rengi, aroması ve tadıyla ayrışan Karacadağ pirincinin hasat döneminin tüm çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Şıldak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl rekoltemiz 1400 ton civarında olacak. Tarım Bakanlığımızın destekleriyle arkadaşlarımız büyük bir gayret gösteriyorlar. Bütün tarım ürünlerinin geliştirilmesi konusunda olduğu gibi Karacadağ'daki bu istisnai ürün çeltik konusunda da çalışıyoruz. Şanlıurfa, biliyorsunuz bir tarım cennetidir, adeta tarımın başkenti diyebiliriz, GAP'ın başkenti ve sulama projeleri ile birlikte verimi artmış topraklara sahip. Pirincin de bu iklimde, bu coğrafyada, bu tadıyla lezzetiyle sağlığa olan faydalarıyla geliştirilmesi, ürün miktarının ve verimliliğin artırılması için projeler uygulayacağız. Nitekim 12 tona yakın bir tohum desteği sağlamış İl Tarım Müdürlüğümüz, ben arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Aynı zamanda vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin bir gölet talebi var. Bugün bunu da inceleyeceğiz, ilgili kurumlarımızı görevlendireceğiz. Burada bir çalışma başlatmak istiyoruz. Üretenin, çalışanın her zaman yanındayız. Devletimizin bütün kurumlarıyla kuruluşlarıyla destekleriyle, köylerimizde yenilikçi tarım uygulamalarını çok önemsiyoruz."

Şıldak, Okul İdarecileri İle Buluştu Haber

Şıldak, Okul İdarecileri İle Buluştu

Şanlıurfa’da eğitime çok yönlü bir bakış açısıyla yaklaşım sergileyen Vali Hasan Şıldak, bu kez okul idarecileri ile bir araya geldi. İdarecilere seslenen Vali Şıldak, “Çocuklarımız için bir eğitimci olduğu kadar koruyucu ve yönlendirici rolünüzü daha da ön plana çıkarmanızı istiyorum” dedi. Şanlıurfa eğitimi ile ilgili her türlü konuyu birebir yakından takip eden ve eğitim seferberliğini kararlılıkla sürdüren Vali Hasan Şıldak, 62 proje okulunun müdürleri ve müdür yardımcıları ile toplantı gerçekleştirdi. Valilik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda idarecilere seslenen Vali Şıldak, her okul için ayrı ayrı başarı performansı, öğrenci ve aile memnuniyeti ile gelişim gibi tüm konuları yakından izlediklerini ifade etti.  Okullarda gerekli bakım, onarım ve ilgili tadilatlarla ilgili sorunların tamamlanarak aşılması ve öğrenci eğitim kelitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalara yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak, “Şanlıurfa’da eğitim bizim için ilk gündem maddesi. İl merkezinden en kırsaldaki okulumuza kadar tüm eğitim kurumlarımızın analizini çıkardık ve eğitimde daha iyi bir Şanlıurfa gençliği için el ele vermeye, elimizden geleni değil her zaman elimizden gelenin daha da fazlasını yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. İdarecilerimizin de bu konuda hassasiyet içerisinde olmasını istiyoruz. İdarecilerimiz çocuklarımızın okuldaki eğitimlerinden ilgilendiği gibi okul çevresinde de birer gözetmen olmaları gerekiyor. Eğitim yuvalarımızda ve çevrelerinde kesinlikle olumsuz bir yaklaşım sergilenmesini istemiyoruz. Okul idarecilerimiz öğrencilerimizin aynı zamanda birer koruyucusu gibi hareket etmeli. Birer aile ortamında, başarıyı hedefleyen ve kendi aralarında eğitim başarısı yönünde rekabetçi okullar istiyoruz” dedi.  Okulların önceki eğitim yılındaki çalışmaları ve akademik başarı durumları ile yeni eğitim yılındaki hedeflerinin değerlendirildiği toplantıda okul idarecilerinin talep ve önerilerini de dinleyen Vali Şlıdak, ilgili sorunların çözümüne yönelik ivedilikle harekete geçileceğini de sözlerine ekledi.

Eğitime 10 Milyon TL Bağış Yaptı Haber

Eğitime 10 Milyon TL Bağış Yaptı

Bu kez Şanlıurfalı Hayırsever Türkan Özden, Haliliye sınırları içerisindeki Kepirli Mahallesi’nde yer alan tek derslikli okulun 4 derslik şeklinde yeniden yapılması için 10 Milyon TL bağışladı. Şanlıurfa’da Vali Hasan Şıldak’ın eğitim seferberliği çağrısı yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlardan destek görmeye devam ediyor. Şanlıurfa eğitiminin fiziki ve akademik anlamda daha da gelişerek gençlere yol gösterici olması yönünde tüm imkanları seferber eden Vali Şıldak’a bu kez hayırsever Türkan Özden ve ailesinden destek geldi. Valilikte yapılan protokol çerçevesinde Türkan Özden ve ailesi, çocukluklarının geçtiği Haliliye ilçesine bağlı Kepirli mahallesindeki okulun yeniden düzenlenmesi ve daha da modern hale gelmesi için 10 Milyon TL bağışta bulundu. Yeniden yapılacak okula bir de ana sınıfı kazandırılması planlanırken, hayırsever Türkan Özden ve ailesini tebrik eden Vali Şıldak, “Şanlıurfa eğitimi, böylesine değerli ailelerimizin destekleri ile sağlam temeller üzerinde daha hızlı bir şekilde gelişecektir” dedi. “Eğitim Seferberliğimiz Devam Ediyor” Aileye yakın ilgi gösteren Vali Şıldak, “Devletimiz özellikle yeni okul yapımları ve öğretmen atamalarında Şanlıurfa için pozitif bir ayrıcalık gösteriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanımızın bu konuda şehrimize özel bir ilgisi var. Bu yaklaşımlarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e ve bizlere bu konuda destek sunan Türkan Özden başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim Şanlıurfa için olmazsa olmazımız, ilk gündem maddemiz. 2023-2024 Eğitim yılında alınan LGS ve YKS sonuçlarından da ilk meyvelerimizi topladık. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa eğitimde daha da atağa geçecektir. Konu ile ilgili hayırseverlerimizin desteklerine ihtiyaçlarımız mutlaka olacak. Sayın Türkan Özden ve duyarlı vatandaşlarımızın tüm şehrimize örnek olmasını diliyor, tekrardan kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Protokol töreni imzaların atılması ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Öğrenci Yurdu İnşaatında İnceleme Haber

Öğrenci Yurdu İnşaatında İnceleme

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde inşaat çalışmalarında sona gelinen Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki çalışmaları denetleyen Vali Şıldak, kampüsün kısa sürede tamamlanacağını söyledi.  Vali Hasan Şıldak, hafta içi yoğun geçen mesaisini hafta sonu da sürdürüyor. Bakanlıklar nezdinde il genelinde yapımı devam eden inşaat çalışmalarını denetleyen Vali Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsündeki Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’na giderek buradaki çalışmaları inceledi. Teknik heyetten bilgi alan Vali Şıldak, temaslarının ardından yaptığı değerlendirmesinde kompleksin yakın bir süre içerisinde tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacağını söyledi.  Yükseköğrenim bazında 30 bini aşkın öğrenci kapasitesine sahip Şanlıurfa’daki barınma sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak tesisteki tüm çalışmaları birebir takip ettiğini belirten Vali Şıldak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yurdun Şanlıurfa’ya kazandırılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Şanlıurfa Milletvekillerine teşekkür etti.  Eğitimin her alanındaki çalışmaların öncüsü olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Karahantepe Yükseköğrenim Yurdumuzun da tamamlanması ile ilimizdeki öğrenci yurt kapasitemiz 6 binin üzerine çıkıyor. Hafta içi de yine İçişleri Bakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın da talimatları doğrultusunda yurdumuzdaki yapım çalışmalarını yerinde inceledik. Gerek inşaatın tamamlanması gerekse iç donanımının uygun şekilde yapılarak teslim edilmesi gibi tüm süreçleri yakından takip ediyoruz. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Viranşehir'de Muhtarlar Buluşması Haber

Viranşehir'de Muhtarlar Buluşması

İl merkezi ve ilçelerde muhtar buluşmalarını sürdüren Vali Hasan Şıldak’ın adresi bu kez Viranşehir oldu. Geçtiğimiz hafta Suruç’ta muhtar buluşması düzenlemesinin ardından gününü bu kez Viranşehir’e ayıran Vali Şıldak, temaslarına ilk olarak göreve yeni başlayan Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü'yü ziyaret ederek başladı. Kaymakam Ülkü’ye çalışmalarında başarılar dileyen Vali Şıldak ardından muhtarlarla bir araya geldi.  Kaymakamlık Konferans Salonu’nda ilçe merkezi ve kırsal mahalle muhtarlarını dinleyen Vali Şıldak, ayda iki hafta Salı günü muhtarlarla bir araya geldiğini ve dileyen her muhtarın gelerek kendisi ile yüz yüze görüşebileceğini söyledi. Amaçlarının sorunlara kısa sürede çözümler üretmek olduğunu belirten Vali Şıldak, “Viranşehir merkez ilçelerimizin dışında en büyük ikinci ilçemiz. Viranşehir’deki sorunları bizzat muhataplarından dinleyerek çözümler üretmeyi arzuluyoruz. Bu konuda muhtarlarımız bizler için önemli. Buluşmamıza katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm muhtarlarımız tek tek dinlenerek notlarımızı aldık. İleriki süreçlerde de sorunların çözümü noktasındaki gelişmeleri birebir takip etmeyi sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.  Vali Şıldak, muhtar buluşmasının ardından Viranşehir Güneş Enerji Sistemi (GES) Alanını da ziyaret ederek firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Viranşehir’e süreç içerisinde ziyaretlerini sürdüreceğini dile getiren Vali Şıldak, akşam saatlerinde şehir merkezine döndü.

Eğitim Yılı Hazırlıkları Ele Alındı Haber

Eğitim Yılı Hazırlıkları Ele Alındı

Ağustos Ayı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle yeni eğitim yılı hazırlıkları ele alındı.  Her ay periyodik olarak gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın Ağustos Ayı buluşması Vali Hasan Şıldak başkanlığında Karaköprü ilçesindeki Onikiler Öğretmenevinde düzenlendi. Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda eğitimdeki fiziki ve akademik gelişmeler ele alındı.  Veri analizlerinin sunumu ile başlayan programda Vali Hasan Şıldak, eğitimi her zaman öncelikli gündem olarak değerlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Göreve yeni başlayan vali yardımcıları ve kaymakamların da eğitim konusuna pozitif imkanlar tanıyarak bu şekilde bir yaklaşım sergilemesini isteyen Vali Şıldak, YKS ve LGS sonuçlarının da önceki yıllara nazaran iyileştiğini, önümüzdeki yıllarda bu başarı çıtasının daha da yukarı çekilmesi gerektiğini söyledi.  Eğitime Dair Tüm Konular Ele Alındı Eğitime dair tüm konuların değerlendirildiği toplantıda okulların fiziki olarak yeni eğitim yılına hazırlanması, okul inşaatlarındaki son gelişmeler, öğrenci nüfusuna göre eksik derslik sayıları, taşımalı eğitim, okul idarecileri ve rehber öğretmenlerin başarısı, sürücü kurslarının sınav süreçleri ve BİGEP uygulamaları ele alındı.  Toplantının ardından tüm katılımcılara teşekkür eden Vali Şıldak, yaptığı açıklamada Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’da bu potansiyelin farkında olan bir anlayışla çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da ilgili tüm kurum ve kuruluşların koordinasyonlu bir şekilde çalışmalar gerçekleştirmesini bir kez daha dile getiren Vali Şıldak, “Her zaman söylüyoruz; Şanlıurfa eğitimde son sıralarda olmak zorunda değil. Ben, Şanlıurfa gençliğine imkân verildiği takdirde neler başarabileceklerine inanıyorum. Onun için bu imkânı çocuklarımıza sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir yandan yeni okul yapımları ve öğretmen atamaları, diğer yandan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almaları adına BİGEP uygulamalarımızı yeniliyor ve hayata kazandırıyoruz. Yine bununla birlikte yeni eğitim yılı öncesi okullarımızın hazırlıklarını değerlendirdik. Dinamik bir şekilde başlamasını istediğimiz yeni eğitim yılının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Şanlıurfa’da kaymakamlarımız ve tüm eğitim camiamızla çok güzel bir çalışma içerisindeyiz. Ailelerimizin de destekleri ile eğitimde istenilen başarıyı en kısa sürede yakalayabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Havai Fişek Kullanımında Düzenleme Haber

Havai Fişek Kullanımında Düzenleme

Şanlıurfa Valiliği, izinsiz her türlü maytap, havai fişek ile yanıcı ve patlayıcı maddelerin kullanımının ve satışının yasaklandığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri ile valilik tarafından uygun görülen durumlar dışında, her tür maytap, patlayıcı oyuncak malzeme, havai fişek, işaret ve aydınlatma fişekleri, her tür piroteknik yanıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılmasının yasaklandığı belirtildi. Söz konusu malzemelerin ilgili mevzuat kapsamında izin verilen av bayileri dışında bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi iş yerlerinde satışının da yasaklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kanun gereğince meskun mahalde silah atılması yasak olup bu yasağa uymayanlar hakkında adli işlem başlatılmakla birlikte ayrıca düğün, kutlama, asker uğurlama gibi etkinliklerde silah atılması halinde bu tür yasak eylemlerin gerçekleşmesine sebebiyet veren organizasyon sahipleri hakkında da ayrıca idari işlem yapılacaktır. Cadde, sokak ve meydanlarda düğün, asker uğurlama, kutlama gibi etkinliklerde yolun kapatılması suretiyle trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Toplumun huzur ve sükununu bozacak şekilde cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır." Yasağa ilişkin denetimlerin ilgili birimler tarafından titizlikle yürütüleceği belirtilen açıklamada, yasaklara uymayanlar hakkında idari ve adli işlemler uygulanacağı vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.