Uygulamalarımız appstore googleplay

#Işçi

gazeteci63.com - Işçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Işçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sürdürülebilir Pamuk ve Çevre Zirvesi Haber

Sürdürülebilir Pamuk ve Çevre Zirvesi

Şanlıurfa'da pamuk işçilerinin çalışma, yaşam ve istihdam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Kadın ve Çocuk Dostu Mobil Alan" projesi kapsamında, "Sürdürülebilir Pamuk ve Çevre Zirvesi" gerçekleştirildi. İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD), Türk Kızılay ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle Şanlıurfa'da hayata geçirilen proje kapsamında, pamuk üretimi, çevre ve insana yakışır iş alanlarında sürdürülebilir çözümlerin ele alındığı zirve, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirildi. IPUD Genel Müdürü Didem Ünsür, "Kadın ve Çocuk Dostu Mobil Alan" projesi kapsamında ilkini gerçekleştirdikleri "Sürdürülebilir Pamuk ve Çevre Zirvesi"ni gelenekselleştirmeyi planladıklarını söyledi. Etkinlikte sürdürülebilir pamuk konusunu çeşitli başlıklarda ele alacaklarını aktaran Ünsür, şöyle konuştu: "Buradaki amaç bizim sürdürebilir pamuk konusunun aslında tek bir ayağı olmadığını, sadece ticari bir durum olmadığını birçok başlığı, birçok ayağı olduğunu aslında insanlara gösterebilmek. Sürdürülebilir Pamuk ve Çevre Zirvesi'ni biz de iki senedir yürüttüğümüz Kadın ve Çocuk Dostu Mobil Alan projesi kapsamında gerçekleştiriyoruz. Kadın ve Çocuk Dostu Mobil Alan projesi ile ne yapıyoruz; Proje ortaklarımız Türk Kızılay ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile pamuk tarlalarına giderek, pamuk eken ailelerle, çiftçilerle birebir görüşüyoruz. Çocuklara ayrı, kadınlara ayrı, erkeklere ayrı eğitimler veriyoruz. Eğitim başlıklarımız da aslında hijyenden beden algısına, pestisit kullanımından iş sağlığı ve güvenliği de çok büyük çerçevede değişiyor." Zirve kapsamında, "pamuk üretiminde insana yakışır iş koşulları", "pamuk sektöründe çocuk işçiliği ile mücadele, tedarik zinciri ve özel sektörün sorumluluğu", "vaka analizi ve iyi uygulamalar", "sürdürülebilir pamuk üretimi ve çevre" başlıkları altında katılımcılar tarafından sunumlar yapıldı.

2 İşçinin Cansız Bedenine Ulaşıldı Haber

2 İşçinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Amasya'da sondaj çalışması sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti Amasya'da sondaj çalışması sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti. Merkeze bağlı Uygur köyünde, su kuyusu yapımı için yürütülen sondaj çalışması sırasında göçük meydana geldi. İşçilerden Sezgin Eser ve Aytekin Er toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Köylülerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptıkları ihbar üzerine, toprak altında kalan 2 işçinin kurtarılması için bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Ekipler hayatını kaybeden işçilerin cesetlerine ulaşmak için çalışmalara devam ediyor. Amasya Valisi Önder Bakan, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Bakan, çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Şu an 2 işçimiz de maalesef hayatlarını kaybettiler, onları çıkarma çalışmalarımız devam ediyor. Ailelerine, köylülerine ve tüm ilimize başsağlığı diliyorum." dedi. Hayatını kaybeden 2 işçinin cesedi çıkarıldı Köylülerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptıkları ihbar üzerine, toprak altında kalan 2 işçinin kurtarılması için bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Ekiplerin yaklaşık 4 saatlik çalışması sonucu çıkarılan 2 işçinin cesedi, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Tespit Komisyonu 3. Kez Toplandı Haber

Tespit Komisyonu 3. Kez Toplandı

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantısını yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde toplanan komisyonda, işçi tarafını TÜRK-İŞ, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlık ettiği toplantıda, işveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yaptı. Komisyonun 5 kişilik işçi heyetinde aşçı, kuaför, taşeron işçi ve basın mensubu yer aldı. Bakan Işıkhan: Çalışanlarımızın refahını artırarak enflasyona ezdirmeyeceğiz Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarının uzlaşı ve istişare zemininde yürütüldüğünü belirten Işıkhan, "Bugün gerçekleştirdiğimiz 3'üncü toplantıda, işçi ve işveren temsilcilerimiz ile Bakanlığımızda bir araya geldik. 2025 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme sürecinde hem çalışanlarımızın refahını artırarak enflasyona ezdirmeyecek hem de işverenlerimizin rekabet gücünü koruyacağız." değerlendirmesinde bulundu. Ağar: Temennimiz milletin kabul edebileceği bir ücret  Ağar da komisyon toplantısında herhangi bir rakamın gündeme gelmediğini ifade ederek, "Önümüzdeki hafta inşallah hem rakam hem sonuç gelir diye düşünüyoruz. Temennimiz, milletin kabul edebileceği ve bir nebze olsun rahatlayabileceği bir ücret getirirler. Dolayısıyla hem insanlarımız hem kamuoyu asgari ücretin iyi olduğundan bahseder." dedi. Mevcut asgari ücret net 17 bin 2 lira Asgari ücret, halen bir işçi için aylık brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş, kesintiler düştüğünde net 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 23 bin 502 lira 94 kuruş. Bunun 20 bin 2 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 3 bin 100 lira 39 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 400 lira 5 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.