#Kanal

gazeteci63.com - Kanal haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kanal haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kanala Girmek Tehlikeli Ve Yasaktır Haber

Kanala Girmek Tehlikeli Ve Yasaktır

Gap’ın başkenti olarak adlandırılan Şanlıurfa’nın kurak ve çatlayan topraklarının suyla buluşmasından bu yana her yıl çok sayıda vatandaş kanallarda boğularak yaşamını yitirmeye devam ediyor. Havaların sıcak olması, yaşanan trafik kazaları veya intihar girişimleri sebep her ne olursa olsun sulama kanalları can almaya devam ediyor. Şanlıurfa’da sulama kanallarında her yıl yaşanan çok sayıda boğulma vakasında tek suçlu vatandaşlar mı acaba. Sulama kanallarının açık sulama kanalı olması, köylüler tarafından kullanılan kanal kenarlarındaki yolların ve keskin virajların stabilize kaygan mucur olması bir etken değil mi acaba. Ana sulama kanaları çevresinde yaşanan bir trafik kazası sonrası aracı sulama kanalına düşmekten hangi tedbir koruyacak. Devasa sulama kanalları çevresine basit bir tel örgü çekilmesi yaşanan tehlikeleri ne derece bertaraf edecek. Ana sulama kanallarının birçok kesiminde bulunan tel örgülerin hali ise ortada. Birçok bölgede yerden en azından yarım metre beton blok yapılmaz iken, kayan bir aracın suya düşmesine hangi tedbir engel olabilecek. Kanal kenarlarındaki tel örgüler ise kopmuş veya sulama kanalının içine düşmüş durumda. Vatandaşların elbette kanal kenarlarında dikkat etmesi gerekir. Kaygan yol sorunu, kanala düşecek bir aracı tutacak beton blok veya sağlam tel örgüler yapılamaz mı. Veya bu tel örgülerin bakım ve onarımı rutin olarak yapılıyor mu.

Vali Boğulmalara Karşı Uyardı Haber

Vali Boğulmalara Karşı Uyardı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, boğulma olayları ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde vakaların gençler üzerinde yoğunlaştığını belirterek ailelerin çocuklarına gerekli uyarılarda bulunmasını istedi. Vali Hasan Şıldak, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının yaşandığı bu günlerde boğulma vakalarına karşı aileleri ve gençleri uyardı. Benzer olayların yaşanmaması için kurumlar nezdinde tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Vali Şıldak, vakalar karşısında kendilerinin de büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Devlet Su İşleri, Jandarma, Sulama Birlikleri ve ilgili tüm kurumlarca yapılan çalışmada uyarıcı levha, bilinçlendirme ile denetimlerin sıklaştırıldığına dikkat çeken Vali Şıldak, “Boğulma vakaları, Şanlıurfa’mızda yaz aylarında bizleri çok üzen olayların başında geliyor. Yoğunluk olarak gençlerimizi birebir etkileyen bir olay. Baraj gölleri ve sulama kanalları gibi yüzme yasağının olduğu bölgelerde bu vakaları yaşıyoruz. Bunun için tüm kurumlarımızca gerekli tedbirlerin daha da sıkı alınması için başlattığımız çalışmayı takip ediyoruz. Buradan ben ailelerimize de seslenmek istiyorum. Lütfen çocuklarımıza bu konuda cesaretlendirici bir tutumla değil, uyarıcı ve bilinçlendirme yöntemi ile yaklaşalım. İlimizin mevsim şartlarını hepimiz iyi biliyoruz. Ancak bu mevsim şartlarında kanallar ve baraj göletleri serinletici bir yer değil, hayati tehlike arz eden bölgelerdir. Bu konuda da vatandaşlarımızın sağduyulu ve bilinçli tutum sergilemesini istiyoruz” dedi.

Kanala Değil, Haliliye Havuzlarına Haber

Kanala Değil, Haliliye Havuzlarına

Şanlıurfa'da, sulama kanallarındaki boğulma vakalarının önüne geçmek ve çocukların güvenli ortamda serinlemesi için havuzlarda yüzme kursları veriliyor. Özellikle her yaz mevsiminin başında yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen boğulma vakaları sürüyor. Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için Fırat Nehri, Atatürk Barajı ve tarımsal sulama için kullanılan sulama kanallarına giren 12'si çocuk 18 kişi bu yıl içinde boğuldu. Belediyeler boğulma vakalarının önüne geçmek, yaz sıcağından bunalan çocuk ve gençlere güvenli bir ortamda serinleme imkanı sunmak için havuzlarda antrenörler eşliğinde yüzme kursları düzenliyor. "Hem yüzmeyi öğrensinler hem serinlesinler" Haliliye Belediyesi Yüzme Antrenörü Yunus Kırnaz,, ilçe genelindeki 3 havuzda yaklaşık 2 bin öğrencinin yüzme kursuna katıldığını söyledi. Öğrencileri serinlemeleri ve yüzme öğrenmeleri için havuzlardaki yüzme kurslarına davet eden Kırnaz, şöyle konuştu: "Ailelerimizden ricam lütfen çocuklarımızı sulama kanalları ve barajlara göndermeyelim çünkü oralar tehlikeli. Tüm belediyelerin havuzları aktif. Bu yüzden tüm çocuklarımızı, ailelerimizi havuza bekliyoruz. Açık su kanalları ve barajlar çok tehlikeli olduğu için son dönemlerde boğulma vakaları artıyor. Belediyeler olarak çocukları biz havuza davet ediyoruz. Çocukları önce havuza göndersinler, serinlesinler, yüzmeyi öğrensinler, ondan sonra çocuklar gelişim olarak daha güzel bir şekilde devam etsin." Çocuklardan akranlarına havuz daveti Yüzme kursuna katılan çocuklardan Cem Dağ, kanallarda boğulan çocuklara üzüldüklerini belirterek, "Buradaki kursta çok güzel eğitim alıyoruz. Havuzda boğulma tehlikesi olsa hocalarımız ve cankurtaranlar bizi kurtarabilir. Çocukların kanallarda yüzmelerini istemiyorum." dedi. Emir Arslan, Haliliye Belediyesinin açtığı yüzme kursunda hem serinlediğini hem de yüzme öğrendiğini aktardı. Muhammed İhsan Genç de kanallarda yüzmenin tehlikeli olduğunu dile getirerek, çocukların havuz kurslarına katılmalarını istedi. Yunus Emre Benek ise yüzme kursunun çok eğlenceli geçtiğini aktararak, "Sıcaklardan dolayı çocuklar sulama kanallarına giriyorlar, çok tehlikeli. Havuzlara gelsinler çünkü burası daha güvenli." diye konuştu.

Şanlıurfa’da 17 Kişi Boğuldu Haber

Şanlıurfa’da 17 Kişi Boğuldu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl sulama kanalı ve göletlerde 17 kişinin boğulduğunu belirterek, "Sulama kanalları, barajlar ve göletler yüzmek ve serinlemek için uygun değildir. Buralarda suya girilmesi yasaklanmıştır ve son derece tehlikelidir. Lütfen çocuklarımızı bu tehlikeden koruyalım." uyarısında bulundu. Vali Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Şanlıurfa'da yaşanan suda boğulma olaylarına dikkati çekti. Kanal, baraj ve göletlere girilmemesi çağrısında bulunan Şıldak, 2024 yılında şu ana kadar 12'si çocuk 17 kişinin su kanalı, gölet ve benzeri yerlerde boğulduğunu bildirdi. Vali Şıldak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Her yıl yaz döneminde çok sayıda çocuğumuz ve gencimiz maalesef çok üzücü bir şekilde suda boğularak hayatını kaybediyor. Sulama kanalları, barajlar ve göletler yüzmek ve serinlemek için uygun değildir. Buralarda suya girilmesi yasaklanmıştır ve son derece tehlikelidir. Lütfen çocuklarımızı bu tehlikeden koruyalım. Yeni can kayıplarını önleyelim." Dedi. Boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla ilgili birimlere, Kaymakamlıklara ve DSİ'ye gerekli önlemlerin artırılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için talimat verdiğini aktaran Şıldak, ailelerden de çocuklarını bu yönde uyararak yasak ve tehlike arz eden sulara girmemeleri yönünde tedbir almalarını istedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.