Uygulamalarımız appstore googleplay

#Kırsal

gazeteci63.com - Kırsal haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırsal haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çocuklara Keyifli Anlar Yaşattılar Haber

Çocuklara Keyifli Anlar Yaşattılar

Haliliye Belediyesi bünyesindeki psikologlar, çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Yeniköy İlkokulunu ziyaret etti. Çeşitli aktiviteler ile çocuklarla zaman geçiren psikologlar, miniklere unutulmaz bir gün yaşattı.  Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Psikososyal Destek Birimi ile hayatın her kesiminde vatandaşlara dokunmaya devam ediyor. Psikososyal Destek Biriminde görev alan psikologlar, hem hane ziyaretleri hem de Ahmet Yesevi Milletevindeki merkez aracılığıyla vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere düzenlenen eğitimlerle her zaman yanlarında olan psikologlar, okul ziyaretleriyle de çocuklarla bir araya gelmeye devam ediyor. Çocukların sosyal, görsel, işitsel zekalarına destek olmak, yeteneklerini ortaya çıkarmak için miniklerle buluşan psikologlar, çeşitli etkinliklerle gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu kapsamda; Yeniköy İlkokulunda kırsaldaki çocuklarla bir araya gelen psikologlar, oyunlarla miniklere unutamayacakları bir gün yaşatıyor. Yeniköy İlkokul öğrencileriyle şarkılar eşliğinde zaman geçiren ekipler, çocuklara motor becerilerini geliştiren aktiviteler ile keyifli zaman geçirecekleri bir alan sunuyor. Çeşitli yarışmalar ve etkinlikler ile akranlarıyla zaman geçiren miniklerin mutluluğu ise gözlerine yansıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Psikososyal Destek Biriminin kadın, genç ve çocuklara yönelik programlarının devam edeceği belirtildi.

Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor Haber

Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Haliliye’de üstyapı hizmetleriyle mahallelerin çehresini değiştiren Fen İşleri Müdürlüğü, Seyrantepe Kırsal Mahallesinde stabilize yol çalışmasıyla konforlu yolları hizmete sunuyor. Merkez mahallelerde süren bakım ve onarım çalışmalarıyla ise sokaklar güzelleşiyor. Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki asfalt, kilitli beton parke döşeme, yol açma, yapım, bakım ve onarım çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü, bir yandan yeni açtığı yolları üstyapı çalışmalarıyla konforlu hale getiriyor bir yandan da mevcut yollardaki bakım ve onarımı çalışmaları ile mahallelerin çehresini değiştiriyor. Bu kapsamda; deforme olmuş yolları onaran ekipler, Sırrın Mahallesinde sürdürdüğü çalışma ile mevcut yolları ve yeni açtığı yolları kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla güzelleştiriyor. Üstyapı hizmetlerine kırsal mahallelerde ise stabilize yol çalışmasıyla devam eden Fen İşleri Müdürlüğü, Seyrantepe Mahallesinde yeni yolları hizmete sunuyor. Yapılan hazırlık çalışmalarının ardından stabilize yol çalışmasıyla tamamladığı konforlu yolları kullanıma sunan Haliliye Belediyesine bağlı ekipler, ulaşımı da büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Kısa süre içerisinde tamamlanan yol çalışmaları ise mahalle sakinlerinden tam not alıyor.

Üstyapı Hizmetleri Takdir Görüyor Haber

Üstyapı Hizmetleri Takdir Görüyor

Haliliye Belediyesi’nin kırsal mahallelerde uyguladığı üstyapıyı iyileştirmeye yönelik hizmetler takdir görüyor. Köse Mahallesinde yollarının stabilize yol çalışmasıyla tamamlanmasının ardından vatandaşlar, konforlu yollar için Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Fen İşleri Müdürlüğü, “Değişimin ve Yeniliğin Kalbi Haliliye” sloganıyla merkez ve kırsal mahallelerdeki üstyapı çalışmalarını devam ettiriyor.  İlçede daha konforlu yolların hizmete sunulması amacıyla yapılan yatırımların ardından 32 merkez mahallede sıcak asfalt, kilitli beton parke döşeme çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, deforme olan yollarda bakım ve onarım yapıyor. Yol açma çalışmalarıyla da ulaşım ağını genişleten ekipler, 138 kırsal mahalledeki yolları ise stabilize ve sathi kaplama asfalt çalışmalarıyla konforlu hale getiriyor. Ekiplerin özverili çalışmasıyla kırsalda devam eden stabilize yol çalışmasının kapsamı her geçen gün genişletilirken, Köse Mahallesine bağlı sokaklarda çalışmalar tamamlanıyor. Yollara stabilize malzemenin dökülmesinin ardından yol silindiri ile yolları kullanıma hazır hale getiren ekipler, konforlu yolları mahalle sakinlerinin hizmetine sunuyor. Ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan yol çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Köse Mahalle sakinleri, kışın yolların çamurlu ve tozlu olduğunu ifade etti. Yeni yollar ile ulaşımın kolaylaştığını belirten vatandaşlar, hizmetleri için Başkan Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti. Öte yandan; Fen İşleri Müdürlüğü tarafından merkez ve kırsalda yürütülen yol çalışmalarının ise periyodik olarak 170 mahallede devam edeceği kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.