Uygulamalarımız appstore googleplay

#Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak

gazeteci63.com - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Halfeti'de Eğitim Masaya Yatırıldı Haber

Halfeti'de Eğitim Masaya Yatırıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında, "il eğitim değerlendirme" toplantısına katıldı. Vali Şıldak başkanlığında, Halfeti ilçesinde Aile Destek ve Eğitim Merkezi'nde (ADEM) 13 ilçe kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla il eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Şıldak, kentin eğitim alanında istenilen seviyeye gelebilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Eğitim yönünden ilçelerdeki sorunların toplantıda tek tek gündeme alınarak değerlendirildiğini ve çözüm yollarının görüşüldüğünü aktaran Vali Şıldak, "Böylesine geniş bir alanda çok sayıda öğrencimizin, öğretmenimizin bulunduğu bir hizmet alanında eksiklerimiz de var, ihtiyaçlarımız da var. Öyle bir çalışma düzeni ve öyle bir çalışma temposu içerisindeyiz ki bütün kaymakamlarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, il müdürümüz burada gösterdikleri gayretle bu sorunları en alt seviyede hissedilecek ölçüye düşürüp öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin eğitim sürecine dahil olmalarını ve eksiklerimizi süreç içerisinde gidererek en iyiyi başarmaya gayret gösteren bir yaklaşımla çalışıyorlar. Şanlıurfa'da 760 binin üzerinde öğrencimizin hem başarısının arttırılması hem onların başarı düzeyinin yükseltilmesinde destekleyecek unsurların güçlendirilmesi, okul yapımları, bu okullarımızın en hızlı şekilde eğitime kazandırılması ve sorun olarak hem gerçek tespitlerde bulunulup, eğitimin önünde engel teşkil eden bütün unsurları gerçekçi, objektif bakışla yakalayıp her ilçenin hatta her okulun özelinde özel şartlarında bunları değerlendirip çözüm arayarak süreklilik arz eden bir yaklaşımla bir takip süreciyle bunları hafifletmeye iyileştirmeye ve başarı seviyesini yükseltmeye gayret ediyoruz. Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz." Şıldak, BİGEP çatısı altında bu çalışmalara ve faaliyetlere bir çerçeve oluşturduğunu aktararak, projeye emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Her ay gerçekleştirilen toplantıların etkilerinin bütün eğitimcilere ve okullara da yansıdığını ifade eden Şıldak, "Bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize de tesir ediyor ve bu çalışmalar sahiplenilerek gün geçtikçe daha yüksek bir kabulle ve benimseme duygusuyla Şanlıurfa'ya yaygınlaşıyor. Geçtiğimiz yıl aslında BİGEP meyvesini verdi. Bu yıl daha güçlü olarak sahada etkisini hissedeceğimiz daha güçlü bir uygulamayla, daha yüksek bir sahiplenmeyle sonuçlarını görmeyi ümit ettiğimiz bir çalışma olacak. Eğitim öğretim yılının eksiklerini gidererek hızlı bir şekilde tempolu bir çalışma ortamına başladığımız bu günlerde bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize de hayırlı ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum." diye konuştu.

Yeşilay Genel Başkanı Şanlıurfa’da Haber

Yeşilay Genel Başkanı Şanlıurfa’da

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, 6 Şubat 2023'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden çok zaman geçmesine rağmen psikososyal ihtiyaçların devam ettiğini, bu nedenle afet bölgesinde faaliyetlerin sürdüğünü belirtti. Şanlıurfa Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) ziyaret eden Dinç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşilay olarak 104 yıldır insanlık için bağımsızlık mücadelesi verdiklerini söyledi. Çocukların, gençlerin bağımlılıklardan korunması, hiçbir bağımlılığa bulaşmaması için eğitim, saha faaliyetleri yürüttüklerini, gençlik kampları, bilgilendirme toplantıları, spor organizasyonları düzenlediklerini anlatan Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber gerçekleştirdikleri "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı"ndan her yıl 10 milyon öğrenci, 2 milyon anne babanın faydalandığını dile getirdi. Dinç, şöyle konuştu: "Yine herhangi bir şekilde bağımlılığa bulaşmış çocuğumuz varsa onu da okulda tedavi etmek amaçlı olarak uyguladığımız programımızdan 10 binlerce öğrencimiz istifade etti ve bağımlılık yoluna girmeden, henüz kullanım aşamasındayken onları kurtarmış, hayatlarını toparlamış olduk. Ama yine de bağımlılığa bir şekilde düşmüş gencimiz, çocuğumuz, insanımız varsa onlara da yardım edebilmek anlamında devletimizin müsaadesiyle ve desteğiyle 107 tane Yeşilay danışmanlık merkezi kurduk. Şimdiye kadar Yeşilay danışmanlık merkezlerimizin telefon hattına 1 milyonun üzerinde arama geldi. 1 milyonun üzerinde aramaya uzman psikologlarımız yardımcı oldular. Yeşilay danışmanlık merkezlerimizde de 65 binin üzerinde bağımlı kardeşimizin bağımsızlık yolculuğuna girmelerine yardımcı olduk. 10 bin tanesi tamamen temizlendi. Diğerlerinin yolculukları devam ediyor." Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bütün şubelerle sahaya çıktıklarını, depremden kaynaklanan problemlerle alakalı insanlara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Dinç, halen Hatay'da Genç Yeşilay Kulübü üyelerinin psikososyal faaliyet yaptığını söyledi. Dinç, "Deprem üzerinden çok geçmiş zaman olsa da oradaki psikososyal ihtiyaç devam ettiği için gençlerimiz orada faaliyetler yapmaya devam ediyor. 115 Yeşilay Danışmanlık Hattımızı ve deprem bölgesindeki 13 Yeşilay danışmanlık merkezimizi insanımız hizmetine sunduk. Depremden dolayı herhangi bir şekilde psikolojik olarak zorlanma yaşıyorsa, duygusal anlamda başa çıkamadığı durumlar söz konusuysa, kendini yalnız hissettiği, kötü hissettiği durumlar çokça oluyorsa hem telefon hattımızdan destek alabilir, hem Yeşilay danışmanlık merkezimize gelip psikolojik destek alabilir." diye konuştu. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise özellikle madde bağımlılığı konusunda kamu gücünü en etkili şekilde kullanarak uyuşturucu ticaretinin önlenmesi, uyuşturucunun ve şüphelilerin yakalanması konusunda çok baskılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Öğretmen ve Öğrencilere Ödül Haber

Öğretmen ve Öğrencilere Ödül

Şanlıurfa Valiliğince geçen yıl hayata geçirilen Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında başarılı olan öğrenci ve öğretmenlere düzenlenen törenle ödülleri dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen uygulamaya koydukları proje kapsamında bir yıl boyunca büyük emek sarf eden eğitimcileri ve emsallerine göre daha başarılı olan öğrencileri sevindirmek istediklerini söyledi. Valilik olarak eğitimin birinci öncelikleri olduğunu ve büyük bir önem verdiklerini ifade eden Şıldak, şöyle konuştu: "Amacımız kesinlikle eğitim konusunda Şanlıurfa'nın örnek bir model teşkil edecek seviyede güzel, başarılı uygulamalara imza atmasıdır. Bunu da hakikaten şu ana kadar geçtiğimiz bir yıllık süre zarfında okullarımızdaki o heyecan dalgası, o coşkuyla buradaki eğitim kadromuz ispatlamış oldu. Başta Vali Yardımcımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz, kaymakamlarımız olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarıma, bu işe gönül veren tüm eğitimcilerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu projenin arka planında, bu projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında çok büyük emek sarf ettiler. Bu emeğin karşılıksız olmadığını da bu yıl LGS ve YKS sınavlarında önceki yıllara göre ilk sıralarda başarı düzeyi yüksek öğrenci sayımızın artmasıyla zaten görmüş olduk. Ama asıl uygulamayı inşallah bu yıl çok daha verimli şekilde gerçekleştireceğiz. BİGEP'in şartlarını daha da güçlendirdik, yaptığımız revizelerle onu daha uygulanabilir şekle büründürdük." Bütün anne ve babalardan eğitime destek vermelerini isteyen Şıldak, "Çocuklarımızı takip edeceğiz. Okula devamları konusunda, arkadaş ilişkileri konusunda herhangi bir kötü alışkanlık kazanmamaları konusunda takipçileri olacağız. Onları destekleyeceğiz, okumalarını, iyi bir vatandaş, iyi bir öğrenci olmaları konusunda, topluma iyi bir birey olarak kazandırılmaları konusunda aile desteğini onların sürekli yanında tutacağız, arkasında tutacağız. Tamamen yerel kaynaklarla oluşturduğumuz bu proje çalışmasının ödül töreninde yüksek sayıda öğrencimizi ve öğretmenimizi de ilk defa bu ölçüde yüksek miktarda ödülle buluşturacağız. Bu güzel çalışmanın Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını, bu yıl çok daha güzel neticelerle vatandaşlarımıza müjdeli haberler vereceğimiz güzel sonuçlar almamıza vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu. Törende AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı ile HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından proje kapsamında başarılı gösteren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.