#Yüzme

gazeteci63.com - Yüzme haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yüzme haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

1600 Çocuk Eğitim Alıyor Haber

1600 Çocuk Eğitim Alıyor

Haliliye Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında 3 merkezde hizmet veren ücretsiz yüzme kursu ile günde 1600 çocuk yüzme eğitimi alıyor. Yaz tatilini keyifle geçiren çocuklar, hem eğlendiklerini hem yüzme öğrendiklerini belirerek, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Yaz Spor Okulları kapsamında açılan yüzme kursları yoğun ilgi görüyor. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi, Eyyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezi ile Aliya İzzetbegoviç Süleymaniye Spor Kompleksinde hizmet veren kurslar ile çocuklar, yaz tatilini keyifle geçiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla gençlerin sportif alışkanlık kazanması amacıyla devam eden kurslar ile 7-14 yaş aralığındaki çocuklara yüzme eğitimi veriliyor. Okulların tatil edilmesiyle Belediye bünyesindeki 3 merkezde hizmet veren yüzme kursundan faydalanan çocuklar, profesyonel yüzme hocaları eşliğinde yüzme öğreniyor. Erkek çocuklar için Pazartesi ve Çarşamba; kız çocukları için Salı ve Perşembe günleri 4 farklı seansla devam eden yüzme kursu ile temel yüzme eğitimi ve yüzme teknikleri öğretiliyor. Yaz tatilini ve sıcak günlerin tadını havuzda serinleyerek geçiren çocuklar, yüzme antrenörleri tarafından verilen eğitim ile bu yaz yüzme öğrenmek istediklerini ifade ediyor. Hem yüzme eğitimi aldıklarını hem de akranlarıyla zaman geçirdiklerini söyleyen çocuklar, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a sunduğu imkanlardan ötürü teşekkür etti. Öte yandan; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri çocuklar için hizmet veren havuzlar, Cuma ve Cumartesi günleri de yetişkinler için hizmet vermektedir.

Kanala Değil, Haliliye Havuzlarına Haber

Kanala Değil, Haliliye Havuzlarına

Şanlıurfa'da, sulama kanallarındaki boğulma vakalarının önüne geçmek ve çocukların güvenli ortamda serinlemesi için havuzlarda yüzme kursları veriliyor. Özellikle her yaz mevsiminin başında yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen boğulma vakaları sürüyor. Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için Fırat Nehri, Atatürk Barajı ve tarımsal sulama için kullanılan sulama kanallarına giren 12'si çocuk 18 kişi bu yıl içinde boğuldu. Belediyeler boğulma vakalarının önüne geçmek, yaz sıcağından bunalan çocuk ve gençlere güvenli bir ortamda serinleme imkanı sunmak için havuzlarda antrenörler eşliğinde yüzme kursları düzenliyor. "Hem yüzmeyi öğrensinler hem serinlesinler" Haliliye Belediyesi Yüzme Antrenörü Yunus Kırnaz,, ilçe genelindeki 3 havuzda yaklaşık 2 bin öğrencinin yüzme kursuna katıldığını söyledi. Öğrencileri serinlemeleri ve yüzme öğrenmeleri için havuzlardaki yüzme kurslarına davet eden Kırnaz, şöyle konuştu: "Ailelerimizden ricam lütfen çocuklarımızı sulama kanalları ve barajlara göndermeyelim çünkü oralar tehlikeli. Tüm belediyelerin havuzları aktif. Bu yüzden tüm çocuklarımızı, ailelerimizi havuza bekliyoruz. Açık su kanalları ve barajlar çok tehlikeli olduğu için son dönemlerde boğulma vakaları artıyor. Belediyeler olarak çocukları biz havuza davet ediyoruz. Çocukları önce havuza göndersinler, serinlesinler, yüzmeyi öğrensinler, ondan sonra çocuklar gelişim olarak daha güzel bir şekilde devam etsin." Çocuklardan akranlarına havuz daveti Yüzme kursuna katılan çocuklardan Cem Dağ, kanallarda boğulan çocuklara üzüldüklerini belirterek, "Buradaki kursta çok güzel eğitim alıyoruz. Havuzda boğulma tehlikesi olsa hocalarımız ve cankurtaranlar bizi kurtarabilir. Çocukların kanallarda yüzmelerini istemiyorum." dedi. Emir Arslan, Haliliye Belediyesinin açtığı yüzme kursunda hem serinlediğini hem de yüzme öğrendiğini aktardı. Muhammed İhsan Genç de kanallarda yüzmenin tehlikeli olduğunu dile getirerek, çocukların havuz kurslarına katılmalarını istedi. Yunus Emre Benek ise yüzme kursunun çok eğlenceli geçtiğini aktararak, "Sıcaklardan dolayı çocuklar sulama kanallarına giriyorlar, çok tehlikeli. Havuzlara gelsinler çünkü burası daha güvenli." diye konuştu.

Ücretsiz Yüzme Kursları Başladı Haber

Ücretsiz Yüzme Kursları Başladı

Haliliye Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları kapsamında hizmet veren ücretsiz yüzme kursları yoğun ilgiyle başladı. Yaz tatilini yüzme öğrenere geçirmek isteyen çocuklar, yüzme antrenörleri eşliğinde havuzun keyfini çıkarıyor. Haliliye Belediyesi tarafından başlatılan Yaz Spor Okulları kapsamında çocuklar yüzme öğreniyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Yaz Spor Okulları ile gençlerin spor alışkanlığı kazanması ve spora yönlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda; Haliliye Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi, Eyyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezi ile Aliya İzzetbegoviç Süleymaniye Spor Kompleksinde hizmet veren yüzme kursları, okulların tatil edilmesiyle yoğun taleple başladı. Kız ve erkek çocuklar için yaş aralıklarına göre farklı seanslar halinde devam eden yüzme kursunda çocuklara temel yüzme eğitimi öğretiliyor. Yüzme eğitimi veren antrenörler, kursiyer çocuklara suda panik yaşamamaları için yüzme tekniklerini anlatıyor. Hem yaz tatilini değerlendiren hem de yüzme havuzlarında serinleyen çocukların mutluluğu ise gözlerine yansıyor. Bu yaz yüzme öğrenmek istediklerini ifade eden çocuklar, ücretsiz yüzme kursu ile hizmet veren Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor. Öte yandan; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri erkek çocuklar için hizmet veren yüzme kursu, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri ise kız çocukları için hizmet veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.